Dolar $
32.38
%0.01 0
Euro €
34.76
%0.1 0.03
Sterlin £
40.63
%-0.19 -0.07
Çeyrek Altın
3911.31
%-0.15 -5.86
SON DAKİKA
Eğitim Perşembe 25 Ocak 2024 13:09

ÖĞRENCİLERİ İÇİN KENDİNİ KLONLADI

Mektebim Koleji Girişimcilik Direktörü Fuat Sami, öğrencileri için kendini klonladı. Dünyanın İlk Gerçek Kişi Temelli Mentorluk GPT'sini yarattı.

ÖĞRENCİLERİ İÇİN KENDİNİ KLONLADI

Mektebim Koleji Girişimcilik Direktörü Fuat Sami, Mektebim Ailesi ile işbirliği içinde, 44 kampüste eğitim gören yaklaşık 20.000 öğrenciye yönelik olarak zenginleştirilmiş bir müfredat, çeşitli girişimcilik kulüpleri ve gerçek iş hayatı deneyimleri sunan saha ziyaretlerini içeren bir eğitim programı oluşturdu. Bu yapı, öğrencilere iş dünyasının dinamiklerini daha iyi anlamaları için rehberlik edecek şekilde tasarlandı. Ayrıca, genç girişimcilere ilham vermek ve onlara yol göstermek üzere, ülkenin seçkin iş insanlarından oluşan bir İş Dünyası Kurulu kurdu. Bu eğitim ekosisteminin en önemli parçası olarak ise, girişimcilik potansiyellerini keşfetmeleri ve fikirlerini gerçeğe dönüştürme fırsatı bulmaları için 17 yaş altı öğrencilere yönelik 'Bir Fikrin mi Var?' yarışmasını başlattı.

Tüm bu heyecan verici projelerin ilerleyişi sırasında, özellikle 'Bir Fikrin mi Var?' yarışmasının devam eden başvuru aşamasında, Mektebim Koleji Girişimcilik Direktörü Fuat Sami, genç öğrencilerin girişimcilik ve fikir geliştirme konusunda yoğun bir ilgi ve merak gösterdiklerini gördü. Bu süreç içinde, artan öğrenci sorularına tek başına zamanında ve etkili yanıtlar verme konusunda bazı zorluklarla karşılaştığını fark eden Fuat Sami, her bir öğrenciye özgün, birebir rehberlik ve destek sunmanın önemini kavrayarak, bu ihtiyaca yönelik bir çözüm arayışına girdi. İşte bu noktada, öğrencilere daima erişilebilir ve kapsamlı bir mentorluk deneyimi sunabilmek için yapay zeka tabanlı bir 'klon' geliştirme fikri doğdu.

Yapay zekâ alanındaki ilerlemeler ve ChatGPT’de özel GPT robotlarını oluşturabilme özelliğinin gelişmesinin kendisinde bir fikir uyandırdığını dile getiren Fuat Sami sözlerine şöyle devam etti: 

“Kariyerim boyunca yazdığım tüm kitaplar, akademik makaleler ve en önemlisi on binlerce saatlik TV programları ve röportajlarımı bir araya getirerek, genç girişimcilere her an yardımcı olabilecek, 7/24 sorularını yanıtlayabilecek, deyim yerindeyse benim dijital ikizim olan bir yapay zekâ yaratma düşüncesi doğdu. Bu hedefle, son bir aydır bir yapay zekâ uzmanıyla birlikte çalışarak, benim gibi düşünen ve cevap veren, 20 yıllık deneyimlerimi ve bilgilerimi içselleştiren bir yapay zekâ geliştirdik. Ortaya çıkan sonuç, beni bile şaşırtacak derecede başarılıydı: Kendi yaşadıklarımdan anektodlar sunabilen ve mentorluk konusunda beni de aşan bir robot yaratmayı başardık.”

Başlangıçta yalnızca yarışmaya başvuran öğrencilere yönelik olan bu proje, geçtiğimiz hafta sonu ChatGPT'nin uygulama mağazasının açılmasıyla birlikte 'Do You Have an Idea' markası altında artık tüm dünyadaki girişimcilere hizmet veriyor. ChatGPT'nin çok dilli desteği sayesinde, Çin'deki bir girişimci bile, bu 20 yıllık değerli bilgi birikimine anında erişebilecek. 

Bu benzersiz yapay zekâ robotu sayesinde, fikirleriniz üzerine detaylı mentorluk alabilir, iş planlarınızı geliştirebilir ve hatta satış-pazarlama stratejileri üzerine öneriler alabilirsiniz. Girişimcilik yolculuğunuzda karşılaştığınız her türlü sorun için 'Bu durumda Fuat Sami ne yapardı?' diye sorarak, günün her saatinde rehberlik alabilirsiniz. Fuat Sami'nin sözleriyle, “Yapay zekâ, iş dünyasını kökten değiştirecek bir güce sahip. Bu projeyi, gençlerimize destek olmak ve Türkiye'den çıkan ilk kendini klonlayan kişi olarak bu alanda farkındalık yaratmak amacıyla gerçekleştirdik.” Ayrıca Mektebim Koleji öğrencilerine yapay zekâ teknolojilerine hazırlamak ve hatta bu alanda girişimler yaratmaları için tüm kampüslerde onların kullanımına yapay zekâ hesapları açılmaya başlandı.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR