Dolar $
32.42
%-0.32 -0.1
Euro €
34.96
%-0.34 -0.12
Sterlin £
40.51
%-0.75 -0.3
Çeyrek Altın
4092.28
%0.61 24.65
SON DAKİKA
DÜNYA Salı 20 Ekim 2020 08:38

OLUMLU VEYA OLUMSUZ KARAR BUGÜN...

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ve Hazine Bakanı Steve Mnuchin yeni koronavirüs yardım paketine dair yaklaşık bir saatlık telefon görüşmesinde "görüş ayrılıklarını gidermeye" devam etti.

Olumlu veya olumsuz karar bugün...

Pelosi'nin sözcüsü Drew Hammill Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Pelosi'nin gün sonuna kadar koronavirüs canlandırma tasarısının 3 Kasım seçimlerinden önce geçirilip geçirilemeyeceğine dair "netlik" sağlanacağını umduğunu ifade etti.

Hammill, Pelosi ve Mnuchin'in bugün tekrar görüşeceğini ve konu üzerinde tüm gün çalışacaklarını belirtti.

Pelosi, Pazar günü yaptığı açıklamada ABD Başkanı Donald Trump yönetimi ile koronavirüs paketine dair görüş ayrılıklarının devam ettiğini söylemiş, ancak seçimlerden önce bir yasanın geçirileceğine dair iyimser olduğunu belirtmişti. Ancak, Pelosi tasarının seçimlerden önce yasalaşması için Salı gününe kadar anlaşmaya varılması gerektiğini ifade etmişti.

Beyaz Saray, koronavirüs salgınının ekonomik yıkımından olumsuz etkilenen ABD'liler için 1.8 trilyon dolar büyüklüğünde canlandırma paketi teklif etti.

Pelosi bu teklifin yoksullar için vergi indirimi, eyalet ve yerel yönetimlere yardım, işçi haklarının korunması ve kira yardımını konularında yetersiz kaldığını söylüyor. Pelosi 2.2 trilyon büyüklüğünde bir yardım paketi talep ediyor.

ABONE OL