Dolar $
32.4
%-0.22 -0.07
Euro €
34.75
%0.02 0
Sterlin £
40.72
%0.2 0.08
Çeyrek Altın
3949.16
%-0.91 -35.81
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | GÜNCEL Salı 16 Nisan 2024 15:00

ÖZEL: OLAYI SUÇSUZ BAŞKANIM MESUT KOCAGÖZ'E YIKANLARA YAZIKLAR OLSUN

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçimlerin ardından ilk grup toplantısında bir konuşma gerçekleştirdi.

Özel: Olayı suçsuz başkanım Mesut Kocagöz'e yıkanlara yazıklar olsun

CHP Genel Başkanı Özel'in konuşmasından satrı başları şu şekilde:

"Sayın başkanvekilim kendisine ulaşan notlar çerçevesinde burada olanları selamladı. Ben burada olmayan ve bundan sonra burada olmayacak olan 4 kişiyi selamlamak istiyorum. Afyonkarahisar Milletvekilimiz ve önceki Başkanvekilimiz Burcu Köksal, Adıyaman Milletvekilimiz Abdurrahman Tutdere, Kastamonu Milletvekilimiz Hasan Baltacı ve Kırıkkale Milletvekilimiz Ahmet Önal. İllerinde tek milletvekiliydiler kimi bir dönem kimi dört dönem bu görevi yaptı. O ilin sesini Türkiye’ye duyurdu ve bu zor coğrafyalarda her birisi her iki kişiden birinin oyunu alarak kendilerine verdiğimiz görevi hakkıyla yerine getirerek bu gruptan ayrıldılar ama o illerin belediye başkanı oldular.

Bir de birini yolladık gitti, çalıştı 18 olan oyu 38 yaptı, 5 parti yüzde 20 oy aldığımız seçimden 10 ay sonra bütün Türkiye’nin gözlerini yaşarttı, milliyetçileri ayırmadı, muhafazakarları ayırmadı Malatya ittifakını kurdu Malatya’nın evladı Veli Ağbaba’ya teşekkür ediyorum.

Geçen dönem AK Partiden aldığımız 5 büyükşehirin başta Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş, Vahap Seçer’in ve Zeydan Karalar’ın yaptıkları görevlerle Türkiye’de örnek işler yapıp, Antalya’da Muhittin Böcek’in Antalya tarihinde ilk kez büyükşehiri 2 kez üst üste alacak performansı hepimizin takdir etmesi gereken ve sahada hepimizi en çok kuvvetlendiren argümanlar oldu.

Ortadoğu coğrafyası 7 Ekim’den bugüne zor günler yaşıyor. Hafta sonu İsrail ile İran arasında tırmanan gerilimi endişeyle takip ediyoruz. Ortadoğu’da tansiyonun bu denli yükseldiği bu süreçte tarafların gerginliği artıracak açıklamalardan eylemlerden uzak durmalarının çağrısını bir kere daha yeniliyorum.

Kurucumuzdan miras yurtta barış dünyada barış vasiyetini hatırlama ve sahiplenmenin gerektiği bir dönemdeyiz. Etrafımız ateş çemberine dönüşmüşken ülkemiz tansiyonu düşürecek her çabanın öncüsü olmalıdır.

Gazze’de ateşkes sağlanmadan bölgede tırmanan gerilimin durması mümkün görünmemektedir.

Ben yarın grubumuzdan 6 arkadaşımızın da görevli olduğu Avrupa Karma Parlamento Meclisi’nde (AKPM) bir konuşma yapacağım. Konuşmamın özünde Filistin’de yaşananlar ve İsrail’in mezalimi olacak. 15 Nisan günü Filistin’de olacaktım, bütün hazırlıklarımız tamamdı ancak hafta sonu yaşanan saldırılardan sonra tüm hava sahalarının uçuşa kapatılması kaçınılmaz olarak ziyaretimizi ertelememize sebebiyet verdi.

Ancak en kısa zamanda Filistin’e gitmek ve oradaki halkın mağduriyetini 33 bin çoğu kadın ve çocuk kaybın bir kere daha dünyaya duyurulmasını sağlayacağız.

Antalya’da hafta sonu hem yüreğimiz yandı hem de yüreğimiz ağzımızda bir 24 saat geçirdik. Bir vefat var. İlk andan itibaren takip ediyorum. Kaybettiğimiz kardeşimizin eşi hastanede yatıyor az önce de konuştum. Allahtan gani gani rahmet diliyorum. Memleketlerine döndüğünde oradaki belediyemiz ve ilçe başkanımız talimatlandırıldı, çocuklar evladımızdır aile ailemizdir.

Bugün sayın Muhittin Böcek ve belediye başkanlarımız tarafından yaralılar bir kere daha ziyaret ediliyor. Tüm yaralılara acil şifalar diliyorum.

Böyle meselelerde yıllardır bu gibi olaylarda kimin sorumluluğu kimin ihmali varsa sonuna kadar soruşturulmasını cezasını çekmesini savunduk savunmaya da devam edeceğiz. Kusuru olan kim varsa gözünün yaşına bakılmasın. Adli soruşturmayı takip ediyor kendi iç denetim mekanizmalarımızı da işletiyoruz. Adaletin tecelli edeceği yer şüphesiz hukuktur ancak bugün Antalya’da büyük bir hukuksuzluk, büyük bir kanunsuzluk ve büyük bir vicdansızlıkla karşı karşıyayız.

2017’de AK Parti döneminde inşa edilmiş bir teleferik, hattın yönetimi hükümetteki ilgili bakanlığın yetkilerinden şirkete verilen onayla bakanlık tarafından kabul edilen, uluslararası sertifikaların varlığından yaptırılmış ve yaptırılmaya devam ediyor iken, şu an da geçtiğimiz hafta rekor bir oyla Kepez Belediye Başkanı seçilen Mesut Kocagöz, belediye şirketi görevinden 2023 yılında ayrılmışken o ayrıldıktan sonra teleferik 3 kere daha denetlenmiş ve rapor sağlam verilmişken bugün hiçbir kusuru günahı olmadığı halde tutukluluk gibi bir tedbire başvurulması; Allahtan korksunlar.

Soma’da 301 madenci öldü bir kamu görevlisi yargılanmadı. Soma’dan İliç’e ne facialar yaşandı hiçbirinde bir kamu görevlisi yargılanmadı. 22 yıllık iktidarlarında bir kişiye yargılanma izni vermemişken yaşanılan olayın günah keçisi olarak suçsuz başkanım Mesut Kocagöze yıkanlara yazıklar olsun. Buna izin vermeyeceğiz.

Tüm siyasi partilerin liderler başta olmak üzere üzerimize düşen bayram görüşmelerini gerçekleştirdik.

31 Mart’ta millet bizi birinci parti yaptı bu hükümete de oylarıyla bir mesaj yolladı. Bu mesajlar hukuk ve adalet noktasındaki en yüksek memnuniyetsizlik buyken geçmiş dönemlerde yaptıkları hataları misliyle yapmaya çalıştıkları, sandıktan bir ders almadıkları anlaşılıyor.

Hatay seçimlerini yaşadık, yaşıyoruz. Dün Hatay’ın iradesine sahip çıkmak üzere YSK’ya tam kanunsuzluk iddiasıyla bizzat başvurumuzu yaptık. Orada da ifade ettim eğer geçen 31 Mart seçimi AK Partinin o başvurusuyla yenilendiyse bizim bu dosyamıza göre Hatay seçiminin en az 8 kez yenilenmesi gerekmektedir.”