Dolar $
32.38
%-0.38 -0.12
Euro €
34.66
%-0.8 -0.28
Sterlin £
40.6
%-0.6 -0.24
Çeyrek Altın
3909.59
%-0.74 -28.77
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | Piyasalar Salı 09 Nisan 2024 09:00

PİYASALARDA BUGÜN

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman ile telefonda görüştü. Görüşmede, Türkiye ile Suudi Arabistan ikili ilişkileri, küresel, bölgesel konular ele alındı.

Piyasalarda bugün

Ne oldu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman ile telefonda görüştü. Görüşmede, Türkiye ile Suudi Arabistan ikili ilişkileri, küresel, bölgesel konular ele alındı.

Erdoğan, İsrail'in Filistin'e saldırılarının sonlandırılması ve BMGK'nin ateşkes kararının uygulanması için İslam dünyasının birlikteliğinin gerektiğini ifade etti.

Dışişleri Bakanı Fidan: İsrail ateşkes ilan edene ve insani yardımların Gazze'ye kesintisiz ulaşmasına izin verene kadar bu tedbirlerimiz devam edecektir.

ABD Hazine Bakanı Yellen, Çin'i ziyaretinde, ülkenin elektrikli araçlar ve yenilenebilir enerji gibi bazı yükselen sektörlerde devlet destekleriyle yaratılan kapasite fazlası üretimin, küresel ekonomide dengesizlikler yaratacağına işaret ederek, sanayi politikasında değişim talep etti.

IMF, 2 trilyon dolarlık özel kredi piyasasının daha yakından izlenmesi gerektiğini, sınırlı gözetim göz önüne alındığında sektörün hızlı büyümesinin finansal kırılganlıkları artırabileceği uyarısında bulundu.

JPMorgan, güçlü gelen Mart ayı istihdam verisi sonrası Fed'den faiz indirim beklentilerini öteledi.

Ne olacak?

Türkiye’de piyasalar yarım gün açık olacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek ve TCMB Başkanı Karahan 16 Nisan’da ABD’ye gidecek.

G7 Dışişleri Bakanları Toplantısı, 17 – 19 Nisan’da düzenlenecek.

IMF – Dünya Bankası Bahar Toplantısı 18 – 21 Nisan’da düzenlenecek.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay açılış yapmasını bekliyoruz.

Kaynak İnfo Yatırım

ABONE OL