Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
Haber Merkezi | EKONOMİ Salı 19 Mart 2024 10:06

RECORDATİ, TOPLUMSAL FAYDAYI ÖNCELİKLENDİRİYOR

Uluslararası bir ilaç grubu olan Recordati, 4300'den fazla çalışanıyla dünyanın dört bir yanında yaşayan insanlara daha sağlıklı bir gelecek sunan tıbbi yeniliklere yatırım yapmaya odaklanıyor. Recordati Grup'un yaklaşık 100 yıldır yaşamı iyileştiren ve değiştiren ilaçlar alanında ön saflarda yer aldığını belirten Recordati Grup Başkan Yardımcısı, Ortadoğu, Afrika, Türkiye, Uluslararası Bölge Başkanı ve Türkiye Genel Müdürü Erdem Çınar, 2024 yılında da yatırımlarını artırarak sürdürülebilir büyümeye odaklandıklarını belirtti.

Recordati, toplumsal faydayı önceliklendiriyor

Sorumlu olduğu Ortadoğu, Afrika ve Uluslararası Bölge ile 80’den fazla ülkeyi Türkiye’den yöneten Çınar, pozitif çalışan deneyimi ve yüksek güven kültürüne sahip harika işyeri kriterlerini sağlayan firmalara verilen ‘Great Place To Work’ sertifikasına sahip Recordati  Türkiye’nin, merkez ofis, üretim ve geniş saha kadrosu ile faaliyetlerine ve yatırımlarına hız kesmeden devam ettiğini belirtti.

Recordati Grup hakkında kısaca bilgi verebilir misiniz?

Dünyada 150’den fazla ülkede faaliyetleri olan, yedi adet ilaç üretim tesisi ve iki adet kimyasal tesisi ile hizmet veren Recordati Grup, kardiyovasküler, üroloji, onkoloji, endokronoloji, üroonkoloji ve genel tedaviler gibi birçok farklı branşta tedavi seçenekleri sunuyor.

Araştırma ve geliştirmeden üretime, ruhsatlandırmadan satış ve pazarlamaya tam entegre operasyonlara sahip bir organizasyon olarak, mevcut tedavi seçeneklerimize ek olarak yeni tedaviler geliştirmeye ve üretmeye devam ederken insanların yaşamlarının tüm potansiyellerini ortaya çıkarmalarına destek olmak inancından ilham alıyoruz. Çünkü biz, sağlığın ve hayatı dolu dolu yaşama fırsatının bir ayrıcalık değil, bir hak olduğuna inanıyoruz.

“Toplumsal fayda önceliğimiz”

Büyüyen bir sağlık markası olarak Recordati Grup’un sürdürülebilirlik yaklaşımı ile ilgili bilgi verebilir misiniz?

Recordati Grup olarak sürdürülebilirlik planımızda, hastaları ve insanları önemsemeye, çevreyi korumaya, sorumlu kaynak kullanımına, eti̇k ve dürüstlüğe öncelik veriyoruz. Çünkü biz toplumun refahına katkıda bulunmayı ve sorumlu kaynak kullanımını şirket yükümlülüklerinin yerine getirilmesinden çok, ahlaki bir sorumluluk olarak görüyoruz.

Sürdürülebilir bir gelecek için faaliyetlerimizden kaynaklanan atıkların azaltılmasına, mümkün olan her yerde geri kazanım ve yeniden kullanımı amaçlayan döngüsel bir yaklaşımın benimsenmesine, enerji verimliliği önlemlerine ve yenilenebilir elektrik tedariğine odaklanıyoruz.

Grup 2022 yılında, üretim ve paketleme tesisleri ile ek ofisler için satın alınan elektriğin yaklaşık %84'ünü, Avrupa ülkeleri ve Türkiye’de sertifikalandırılmış yenilenebilir enerjiden elde etti ve 2025 yılına kadar faaliyet gösterdiğimiz ülkelerde satın alınan elektriğin %100'ünün yenilenebilir kaynaklardan elde edilmesini hedefliyoruz. Türkiye’de de bu doğrultuda  üretim tesisimizde güneş panelleri kurarak, tesisin faaliyetleri için gerekli olan enerjinin bir kısmını üretmeyi hedefliyoruz.

Bu doğrultuda faaliyet gösterdiğimiz ülkelerde geçerli olan yasa ve yönetmeliklere saygı gösteriyor, insanları ve çevreyi koruyoruz. Güvenli, yüksek kaliteli ürünler tedarik ederken etik, kalıcı ve sürdürülebilir bir şekilde büyümeye ve değer yaratmaya devam etmek istiyoruz.

Kurumsal Sosyal Sorumluluk çalışmalarınızdan da bahsedebilir misiniz?

Recordati Türkiye olarak kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarımızda kadınlar, çocuklar, çevre ve hastalar ile ilgili alanlar öne çıkıyor. Bu çalışmalarımız kapsamında, kadına yönelik şiddet konusunda farkındalık yaratmak amacıyla Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı (KAHEV) ile birlikte bir çalışma yaptık. 2023 yılında, 15 Eylül Dünya Prostat Kanseri Farkındalık Günü’nde Türk Radyasyon Onkolojisi Derneği, Türk Tıbbi Onkoloji Derneği ve Türk Üroonkoloji Derneği’nin bir araya gelerek oluşturdukları “Prostat Kanserine Karşı Top Sende” projesine koşulsuz destek olduk. Ayrıca 2019 yılından bu yana hekimlerimizin paylaştıkları farklı hikayeleri ile, “Her şeyden önce insan” olduklarını bizlere hatırlatan DrX projesine koşulsuz destek oluyoruz. Geçen yıl başlayan “Umut Veren Oyuncaklar” projemiz ile de hastanede tedavisi devam eden çocuklarımıza hekimlerimizin umut verici mesajlarıyla onların morallerini yükseltecek ve hayallerini canlandıracak çeşitli oyuncaklar hediye ediyoruz. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde de Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı aracılığıyla kadınların el emeği ile üretilmiş ürünleri çalışma arkadaşlarımıza hediye ettik.

Biz tüm bu girişimlerin ve projelerin, büyüyen bir işletmenin temel bir parçası olduğuna aynı zamanda faaliyet gösterdiği toplumu destekleyip geliştireceğine ve çalışanlarını gururlandıracağına inanıyoruz.

Erdem Çınar Kimdir?

Robert Kolej, Boğaziçi Üniversitesi ve Harvard Business School mezunu olan Erdem Çınar, uluslararası şirketlerde başladığı kariyeri boyunca strateji danışmanlığı, birçok üst düzey yöneticilik ve genel müdürlük rollerini üstlenmiştir.

Çınar Recordati’ye Türkiye’nin de içinde yer aldığı Güneydoğu Bölgesi’nden sorumlu Başkan ve Türkiye Genel Müdürü olarak katıldı. Kısa bir süre sonra Güneydoğu Bölge’ye ek olarak Uluslararası Bölge’nin de sorumluluklarını alan Erdem Çınar, şu anda görevine Recordati Grup Başkan Yardımcısı, Ortadoğu, Afrika, Türkiye, Uluslararası Bölge Başkanı ve Türkiye Genel Müdürü olarak devam ediyor.

 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR