SEFİNE, NAPİER'E İKİNCİ BALIKÇI GEMİSİNİ TESLİM ETTİ
Norveçli denizcilik firması Napier için özel olarak inşa edilen ikinci çevre dostu balıkçı gemisi de başarıyla denize indirildi. Sefine Tersanesi, bu teslimatla Norveç pazarındaki gücünü pekiştirdi.

Yalova Altınova’daki Sefine Tersanesi, Norveç merkezli Napier şirketi için inşa ettiği ikinci balıkçı gemisini başarıyla teslim etti. Geçtiğimiz yıl ilk gemisini teslim eden tersane, bu ikinci proje ile hem teknik yeterliliğini hem de ihracat gücünü bir kez daha ortaya koydu.
Teslim edilen gemi, Norveç’in zorlu deniz koşullarına uygun olarak tasarlanırken, sürdürülebilir balıkçılık esas alınarak ileri çevre teknolojileriyle donatıldı. Gemi; yakıt verimliliği yüksek hibrit motor sistemi, gelişmiş radar ve seyrüsefer teknolojileriyle dikkat çekiyor. Ayrıca düşük emisyonlu yapısıyla IMO çevre standartlarını karşılıyor.
Sefine Tersanesi Genel Müdürü Süleyman Yılmaz, teslimatla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Napier gibi prestijli bir Norveç firmasıyla sürdürülebilir şekilde çalışmak bizim için büyük bir gurur. İkinci geminin teslimatıyla iş birliğimizi daha da ileriye taşıyoruz. Türk mühendisliği ve işçiliğiyle Avrupa pazarı için değer üretmeye devam edeceğiz.”
Norveçli Napier şirketinin temsilcileri de teslimat töreninde yer aldı. Firma yetkilileri, Sefine Tersanesi'nin kalite anlayışından ve zamanında teslim performansından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Yeni geminin yıl sonunda operasyonel faaliyete geçmesi planlanıyor.