Dolar $
32.47
%-0.14 -0.04
Euro €
34.67
%-0.89 -0.31
Sterlin £
40.44
%-0.88 -0.36
Çeyrek Altın
3977.42
%-0.37 -14.61
SON DAKİKA
Enerji Cumartesi 17 Nisan 2021 02:09

SEKTÖR YENİLENEBİLİR ENERJİYE EVİRİLECEK

Mekanik ve endüstriyel mühendislik sektörünün önde gelen şirketlerini bünyesinde barından ÜÇAY Grup CEO'su Turan Şakacı, sektörün geleceğine yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Sektör yenilenebilir  enerjiye evirilecek

Türkiye’de kriz olduğu, döviz kurlarının dalgalı olduğu dönemlerde daha fazla sahada olmayı tercih ettiklerini ve değer sağlamaya devam edeceklerini ileten Şakacı, ‘Yılın ilk çeyreğinde bazı şubelerimizde geliştirme faaliyetleri gerçekleştirdik. Bu plan dahilinde de eğitim eksiklerimizi tamamladık. Bunun yanı sıra 2021’i güneş yılı ilan ettiğimiz için güneşle alakalı çok ciddi şekilde sosyal medyada ve sahada çalışmalar yaptık. Geçen seneki cirolarımızın üzerinde bir rakamla da ilk üç ayı kapattık. Bizler, kriz olduğu, dolar ve avronun dalgalanmalar yaşadığı ya da problemlerin çıktığı zamanlarda daha çok sahada olmayı tercih ediyoruz. Daha farklı ne yapabiliriz diye düşünerek hareket ediyoruz. Daralmış piyasayı bu ilk üç ayda fırsat bilerek sahada daha fazla aktif olmaya ve çalışmaya özen gösterdik. Bu sebeple de değer yaratmaya devam etmeyi amaçlıyoruz” dedi. 

Doğalgazı geri plana atacak

Önümüzdeki süreçte yenilenebilir enerjiye yönelmenin bir zorunluluk haline geldiğini söyleyen Şakacı, şöyle devam etti: “Sektörde 90’lı yıllarda doğalgaz başladı. Doğalgazlı iklimlendirme çalışmaları geçmiş 20 yılımızda da çok aktif olarak kullanıldı. Önümüzdeki süreçte ise doğalgazı artık biraz daha geri planda bırakıp yenilenebilir enerji kullanımına yöneleceğiz. Sistemi artık elektrik enerjisiyle çözüp, elektriği de güneşten ya da rüzgardan yenilebilir şekilde üreteceğiz. Isı pompasıyla da ısıtma soğutma sistemlerini ve sıcak su kullanımının tasarlanmasını sağlayacağız. Doğalgazla alakalı şu anda sektörde 7-8 bin firma var ve bunların hepsi kombi, radyatör ve doğalgaz işi yapıyor. Bunların hepsi işlerinde başarılı mühendisler ve ustalar. Sektörün geleceğinde kendi vizyonunu, kendi dümenini bu yana çevirecek yapıların daha kuvvetleneceğini düşünüyoruz.”