Dolar $
32.6
%0.22 0.07
Euro €
34.84
%0.26 0.09
Sterlin £
40.59
%-0.03 -0.01
Çeyrek Altın
4081.63
%0.35 14.14
SON DAKİKA
Enerji Cuma 14 Ocak 2022 02:08

"SINIRLI KAYNAKLARIMIZLA DAHA ÇOK ÜRÜN ÜRETMELİYİZ"

'Enerji Verimliliği Haftası' dolayısıyla açıklama yapan Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, "Geleceğimizi, sanayimizi, binalarımızı ve ticaretimizi şekillendirecek uzun vadeli planların devreye alındığı bir süreçte 'az ile çok' yapabilmenin önemi daha da artıyor.

Sınırlı kaynaklarımızı daha verimli kullanarak, az kaynak ile daha çok iş ve ürün üretmeliyiz. Gelecekte var olmanın ve sürdürülebilir başarının temel kuralı, ‘az ile çok’ anlayışını her alanda daha ileriye taşıyabilmektir” dedi. 

Enerji verimli, çevre dostu yapılara eğilimin de hız kazandığı bu süreçte, binalarımızı sürdürülebilir malzemelerle inşa etmemiz büyük önem taşıyor diyen Küçükoğlu, “Bu bilinç sayesinde hem hane bütçesi hem de ekonomimize ciddi oranda katkı sağlayabiliriz. Aynı zamanda gelecek nesillere daha sağlıklı bir dünya bırakmak adına enerjiyi verimli kullanmak zorundayız. Yeni binaların yanı sıra mevcut binalarda sağlanacak enerji verimliliğiyle ülkemizin cari açığını da düşürülebiliriz. Bugün teknolojik imkanlarımız ve üretim kapasitemizle, Avrupa’da öne çıkan ‘sıfır enerjili evler’in ötesinde, değil enerji tüketen, üreten evler yapabiliriz. Hem yenilenebilir enerji kaynaklarımız hem de bunları projelendirme imkanlarımızla gereken yeteneklere sahibiz” diye konuştu.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR