Dolar $
32.42
%-0.32 -0.1
Euro €
34.96
%-0.34 -0.12
Sterlin £
40.51
%-0.75 -0.3
Çeyrek Altın
4092.28
%0.61 24.65
SON DAKİKA
İnşaat ve emlak Cumartesi 01 Ocak 2022 16:07

STAJYERLER İÇİN MENTORLUK MODELİ ÖNERİSİ

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik'le emlak müşavirlerinin, yetki belgesi başvurusunun yapıldığı tarihten önceki 5 yıl içinde ön lisans, lisans ve lisansüstü mezunlarının en az 6 ay, bunların dışında kalanların ise en az 12 ay emlak danışmanlığı veya sorumlu emlak danışmanlığı yapmış olmaları gerekiyor.

Stajyerler için mentorluk modeli önerisi

Yönetmelikle, emlak danışmanlarında mesleki yeterlilik belgesine sahip olmaları şartı aranırken, belge alabilmek için lisans ve lisansüstü mezunlarda en az 6 ay, lisans düzeyinin altındaki bölümlerde en az 12 ay staj yapılmış olması isteniyor.

Ticaret Bakanlığı da konuya ilişkin bir yönetmelik taslağı hazırlayıp sektörün görüşüne sunarken, söz konusu taslakla, yetki belgesi verilmesinde aranan mesleki deneyim şartının kaldırılması öngörülüyor.

Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan, Ticaret “Stajyer emlakçıların kendi ofislerini açması şu an mümkün olmuyor. Mentorluk veya koçluk sisteminin uygulanması bu durumdaki meslektaşlarımızın ofislerini açabilmelerinin önünü açar. Bu modelde, stajyer meslektaşlarımız, başka bir ana işletmenin kontrol ve mentorluğunda kendi iş yerini açabilir. Bir işletmede staj yapanlar 1 yılı doldurursa dükkan açabiliyor. Bu arkadaşlar başkasının yanında çalışacağına kendi dükkanını açsın ve staj süresini o şekilde doldursun" dedi.


ABONE OL