Dolar $
32.51
%0.07 0.02
Euro €
34.57
%0.01 0
Sterlin £
40.47
%0.03 0.01
Çeyrek Altın
4092.51
%0.04 1.61
SON DAKİKA
İnşaat ve emlak Cuma 05 Haziran 2020 14:32

TEŞVİKLER SEKTÖRE CAN SUYU OLACAK

Bankaların konut kredisi vade oranlarını aşağıya çekmesinin sektörü mutlu ettiğini söyleyen Artaş İnşaat Başkanı Süleyman Çetinsaya, "Bu karar sektörümüze canlılık, satışlara da yukarı yönlü bir hareketlilik sağlayacaktır" dedi

Teşvikler sektöre  can suyu olacak

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, sektörün durumu ve yeni teşviklerin sektöre etkilerini değerlendirdi. Türkiye’nin son 10 yılda ekonomi alanında önemli atılımlar ve büyüme oranları kaydettiğini ifade eden Çetinsaya, inşaat sektörünün de yıllardır Türkiye’nin lokomotif sektörü olarak büyümesini istikrarlı bir şekilde sürdürdüğünü kaydetti. 

Salgında dünyaya örnek olduk  

Sektörün, 2019’un son çeyreği ile birlikte 2020 yılına güçlü bir giriş yaptığını hatırlatan Çetinsaya, “Türkiye İstatistik Kurumu' da Türkiye ekonomisinin 2020’nin birinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 4,5 büyüdüğünü açıkladı. Yine yılın ilk çeyreğinde yapılan konut satışlarının da geçtiğimiz yıla oranla ciddi artış kaydettiğine şahit olduk” dedi. Sektördeki yükseliş trendinin, dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile bozulduğunu vurgulayan Çetinsaya, şöyle devam etti: “Kısa sürede 300 bini aşkın insanın ölümüne neden olan bu virüs, ekonomik ve sosyal yaşamı durdurdu, ülke sınırlarını kapattırdı, küresel büyümede dünyayı tehdit altına aldı. Ülkemizde ise salgın sürecini çok iyi yöneten hükümetimiz, reel sektöre ve işveren kesimine sağladığı destek ve teşvik paketleriyle büyük moral verdi. Birçok alanda vatandaşlarımıza maddi destek sağlandı. Sağlık alanındaki alt yapımız dünyaya örnek oldu. Bu imkan ve kabiliyet, bizim ülkemizin temel dinamiklerinin ne kadar güçlü olduğunu bizlere gösterdi.” Çeşitli sektörler için açıklanan teşviklerin, kısa bir süre önce gayrimenkul ve inşaat sektörüyle genişletildiğini belirten Çetinsaya, “İnşaat sektörünü koronavirüsün etkisinden kurtarma adına Hazine ve Maliye Bakanlığı öncülüğünde kamu bankaları konut kredi faizlerini 12 ay ödemesiz, 15 yıl vade ve aylık yüzde 0,64 oranına indirdi” diye konuştu. 

Satışlar kademeli olarak artacak

Konut piyasası açısından hareketliliğin azaldığı bir dönemde bankaların konut kredisi vade oranlarını aşağıya çekmesinin sektör temsilcilerini mutlu ettiğini anlatan Çetinsaya, “Bu durum aynı zamanda konut alımını da kolaylaştırmış oldu. Konut alıcılarını sevindiren bu karar sektörümüze canlılık, satışlara da yukarı yönlü bir hareketlilik sağlayacaktır. Sektör temsilcileri olarak haziran ayı ile birlikte ‘yeni normal’de yarınlara umutla bakarken konut satışlarının da kademeli olarak artacağı aşikar” dedi.

Kampanyada  biz de varız  

Artaş İnşaat olarak fırsat kampanyasında yer aldıklarını söyleyen Çetinsaya, “Avrupa Konutları markalı projelerimizden yaşamın başladığı Başakşehir ve Yamanevler’le biz de kampanyada yerimiz aldık. Alıcılara yönelik konut alımının kolaylaştığı bu iki projemizde 12 ay ödemesiz, 15 yıl vade ve aylık yüzde 0,64 oran uyguluyoruz. Öte yandan Avrupa Konutları Atakent 4 B’de inşaatımızı sürdürüyoruz. Markamızın en yenisi olacak ve Arıcılar’da yer alacak Avrupa Konutları Vadi projemizi de yıl içinde lanse etmeyi düşünüyoruz” dedi.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR