Dolar $
32.52
%-0.08 -0.02
Euro €
34.8
%-0.1 -0.03
Sterlin £
40.5
%-0.18 -0.07
Çeyrek Altın
3953.05
%-0.53 -20.85
SON DAKİKA
DÜNYA Cuma 16 Ekim 2020 08:52

TRUMP DESTEK PAKETİNDE YUMUŞADI

ABD Başkanı Donald Trump, koronavirüs mali destek paketi müzakerelerinde Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'yle anlaşmaya varmak için 1.8 trilyon dolar olan paket büyüklüğü teklifini yükseltebileceğini söyledi.

Trump destek paketinde yumuşadı

Trump'ın daha büyük bir pakete hazır olduğunu söylemesi, pakete onay vermesi gereken Senato'daki Cumhuriyetçiler'in hoşuna gitmeyebilir.

Beyaz Saray, geçen hafta Pelosi'yle yapılan görüşmede 1.8 trilyon dolarlık mali canlandırma teklifi sundu. Pelosi bu teklifi geri çevirerek 2.2 trilyon dolarlık bir paket talep etti. Görüşmelerin 3 Kasım'daki başkanlık seçimlerinden önce bir netice üretmesi pek olası gözükmüyor.

Gelecek ayki seçimlerde ikinci dönem başkan olmak için yarışacak Trump, dün Fox Business Network'e yaptığı açıklamada, ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin'e daha büyük bir mali canlandırma paketi sunması için yetki verdiğini belirterek, ilave paranın işçilere aktarılacağını ifade etti.

Trump, "(Mali) canlandırmayı seviyoruz, canlandırmayı istiyoruz, canlandırmanın olması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Ancak daha büyük bir koronavirüs mali canlandırma paketine Trump'ın kendi partisindeki Cumhuriyetçi senatörlerin karşı çıkmaları muhtemel gözüküyor. Cumhuriyetçi senatörlerin pek çoğu Beyaz Saray'ın mevcut teklifinin çok büyük olduğunu düşünüyor.

Senato'da çoğunluğuna sahip Cumhuriyetçilerin lideri Mitch McConnell, gelecek hafta 500 milyar dolarlık daha küçük bir mali paketi Senato'da oylamaya sunmaya hazırlanıyor.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR