Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
Gastronomi Pazar 03 Aralık 2023 18:15

TÜRKİYE'NİN EN İYİ RESTORANLARI BİR KEZ DAHA DÜNYA SAHNESİNDE

Bereketli topraklarında Anadolu'nun köklü geçmişinden beslenerek dünyanın en zengin mutfaklarından birine ev sahipliği yapan Türkiye, dünyanın prestijli gastronomi rehberlerinden biri olan Gault & Millau Rehberi'yle dünya vitrinine çıkıyor. Takdir edilen rehberlerden biri olan Gault & Millau'nun Türkiye için hazırladığı seçki, 4 Aralık 2023 tarihinde Çırağan Palace Kempinski'de gerçekleştirilecek ödül töreni ile duyurulacak. Gault & Millau'nun Türk lezzet mirasına gösterdiği bu ilgi, Türkiye'nin dünyanın önde gelen gastronomi merkezleri arasında öne çıkmasına katkı sağlayacak.

Türkiye'nin En İyi Restoranları Bir Kez Daha Dünya Sahnesinde

Sözen Group iş birliği ile Türkiye'ye adım atan dünya gastronomisinin en seçkin rehberlerinden olan Fransa menşeili Gault & Millau, Türkiye gastronomisinde yepyeni bir dönemin kapılarını aralıyor. Güçlü gastronomi ağı sayesinde kendisine saygın bir konum kazanan Gault & Millau, 2024 rehberiyle Türkiye pazarında yerini almaya hazırlanıyor. Gault & Millau Türkiye Rehberi, 4 Aralık 2023 tarihinde Çırağan Palace Kempinski'de gerçekleştirilecek görkemli bir ödül töreniyle gastronomi tutkunlarının ilgisine sunulacak. 

İlk kez 1969 yılında Paris'te iki gazeteci ve yemek eleştirmeni Henri Gault ve Christian Millau tarafından yayımlanan Gault & Millau, günümüzde dünyanın en prestijli iki gastronomi rehberinden biri olarak kabul ediliyor. Her şefin restoranının özgünlüğüne inanan Gault & Millau, gastronomi dünyasının inceliklerini keşfetmeye yönelik bir pusula niteliğinde. Lezzet haritasıyla gastronomiye yeni bakış açıları tanıtan bu modern rehber, restoran ve şefleri puanlaması için bağımsız şarap ve gastronomi uzmanlarıyla çalışmalarına devam ediyor. Elli yıldır lezzetin ve yeteneklerin peşinde koşan Gault & Millau sekiz bölgesel rehbere, bir şarap rehberi ve bir şampanya rehberine sahip. Rehber restoranları ödüllendirirken kendine özgü puanlama sistemiyle ayrıntılı bir değerlendirme sunuyor. Restoran ve şeflere Gault & Millau tarafından hizmet, fiyat ve restoranın atmosferi hakkında ayrı ayrı yapılan değerlendirmelerle birlikte yemeğin kalitesi ve lezzeti üzerinden 1 ile 20 arasında puan veriliyor. Yüksek puanlı restoranlar puanlarının derecesine göre Gault & Millau imzası olan şef şapkalarından 1 ile 5 arasında şapka kazanıyor.   

Türkiye’yi 17. ülke olarak bünyesine katan rehber, 2023 yılı içerisinde ülkenin önde gelen turizm destinasyonlarında saha çalışmalarına başladı. Gault & Millau Türkiye rehberi, belirli şehirleri vurgulamak yerine zengin ve detaylı bir Türkiye gastronomi turu sunmayı amaçlıyor. Rehberin Türkiye uyarlaması, ülkemizin önde gelen gastronomi destinasyonlarından olan İstanbul, İzmir, Çanakkale, Balıkesir (Ayvalık), Aydın (Kuşadası), Muğla (Bodrum ve Fethiye), Antalya, Gaziantep ve Nevşehir (Kapadokya)’i kapsıyor. 


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR