Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | Gastronomi Salı 09 Ocak 2024 15:17

ÜNLÜ & CO, TAD GIDA'NIN SATIŞINA ARACILIK ETTİ

Türkiye'nin öncü yatırım hizmetleri ve varlık yönetim grubu ÜNLÜ & Co'nun Koç Holding'in satıcı taraf finansal danışmanlığını üstlendiği işlemde, salça, domates ürünleri, sos, konserve, turşu ve hazır yemek üretimi ile Türkiye'nin en büyük gıda şirketlerinden ve önde gelen gıda markalarından olan Tat Gıda Sanayi A.Ş.'nin ("Tat Gıda") yüzde 49 hissesinin, Memişoğlu Tarım Ürünleri Ticaret Limited Şirketi'ne ("Memişoğlu Tarım") satışına ilişkin sözleşme imzalandı.

ÜNLÜ & Co, Tad Gıda'nın satışına aracılık etti

Türkiye’nin öncü yatırım hizmetleri ve varlık yönetim grubu ÜNLÜ & Co’nun Koç Holding’in satıcı taraf finansal danışmanlığını üstlendiği işlemde, salça, domates ürünleri, sos, konserve, turşu ve hazır yemek üretimi ile Türkiye’nin en büyük gıda şirketlerinden ve önde gelen gıda markalarından olan Tat Gıda Sanayi A.Ş.’nin (“Tat Gıda”) yüzde 49 hissesinin, Memişoğlu Tarım Ürünleri Ticaret Limited Şirketi’ne (“Memişoğlu Tarım”) satışına ilişkin sözleşme imzalandı. Rekabet Kurumu onayı ve ilgili diğer ön koşulların gerçekleşmesiyle birlikte devir tamamlandığında Tat Gıda, Memişoğlu Tarım hissedarlığı altında yerel ve global piyasalarda büyümesini sürdürecektir.

Gıda sanayii için önem arz eden bu imzaya aracılık eden ÜNLÜ & Co Kurumsal Finansman Yönetici Direktörü Simge Ündüz “Koç Holding’in finansal danışmanı olarak başarıyla yürüttüğümüz bu işlemde, Türkiye’nin en eski ve sevilen markalarından Tat Gıda’nın yüzde 49 hissesinin devrine dair satış anlaşmasının imzalandığını duyurmanın heyecanını yaşıyoruz. Satış sürecinde danışman olarak sergilediğimiz uzmanlık ve kararlılığın, bu değerli işlemin gerçekleşmesine önemli katkı sağladığını düşünüyoruz.” dedi.

Satış işlemiyle ilgili görüşlerini paylaşan ÜNLÜ & Co Kurumsal Finansman Yönetici Direktörü Zeynep Koçak ise, “Kendi alanında pazar lideri konumu ile gıda sektörünün öncü markası Tat Gıda’ya yönelik bu stratejik işlemde Türkiye’nin en büyük kuruluşlarından Koç Holding’in finansal danışmanlığını üstlenmek bizim için gurur verici. Türkiye’de alım-satım işlemlerinin hız kazanarak daha da artacağını öngörüyoruz ve bu alanda Türkiye’de ve global arenada lider markalar ve şirketlerle olan iş birliklerimiz artarak devam ediyor” dedi.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR