Dolar $
32.59
%0.18 0.05
Euro €
34.81
%0.13 0.04
Sterlin £
40.33
%-0.7 -0.28
Çeyrek Altın
4093.19
%0.64 25.56
SON DAKİKA
İTHALAT VE İHRACAT Cuma 13 Mayıs 2022 02:19

VİVAMED MEDİKAL, TEK KULLANIMLIK MEDİKAL ÜRÜNLER İHRAÇ EDECEK

Sağlık ve medikal malzemeler sektöründe faaliyete başlayan Vivamed Medikal, 2 milyon dolar yatırım bedeliyle İstanbul Gaziosmanpaşa'da kurduğu tesisin açılışını gerçekleştirdi. 3.500 metrekarelik alan üzerinde kurulan tesis, hastane tek kullanımlık sarf malzemeleri üretimi, ürünlerin sterilizasyonu ve uluslararası standartlara uygun laboratuvar akredite ürün testleri olmak üzere üretimi üç aşamada tamamlayacak. Şirket 2023 yıl sonunu 8 milyon dolar cironun üzerinde kapatmayı hedefliyor.

Vivamed Medikal, tek kullanımlık medikal ürünler ihraç edecek

Pandeminin etkisiyle sağlık alanında tek kullanımlık ürünlere olan talep oldukça artış gösterdi. Vivamed Medikal,  bu ihtiyaca yönelik olarak geliştirdiği tek kullanımlık medikal sarf malzemesi ürünlerini üretmek üzere İstanbul Gaziosmanpaşa’da 3.500 metrekarelik alanda tesis kurdu. 11 Mayıs Çarşamba günü açılışı gerçekleşen tesiste, dünyada pek çok ülkenin ihtiyaç duyduğu medikal malzemeler üretilecek. Vivamed Medikal uluslararası standartlara uygun olarak; hastanelerde tek kullanımlık sarf malzemeleri üretimi, bunların sterilizasyonu ve standartlara uygun akredite ürün testlerini aynı çatı altında toplayarak, dünyanın pek çok ülkesine ihracatını gerçekleştirecek. 

Şirketin Yönetim Kurulu Üyeleri olan Aslan Uğur Tezman, Hasan Gürhan Gür, Lin Tezman, Larissa Tezman ve Tansa Tezman, Türkiye’de sağlık sektörünün önde gelen isimlerinin katıldığı tesis açılışında, kurdele kesimini Selim Tezman, Erol Tezman, Vedat Tezman, Adnan Polat, Moiz Mitrani ve İbrahim Lepiev ile birlikte gerçekleştirdi. Açıklamalarda bulunan Vivamed Medikal Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Aslan Uğur Tezman, “Pandemi tüm insanlığa hayatta en önemli şeyin sağlık ve tedbir olduğunu gösterdi. Artık hepimiz biliyoruz ki tüm dünyada sağlık sektöründe tek kullanımlık ürünler stratejik önem taşıyor. Biz de bu alanda çalışmalar yaparak, Vivamed Medikal’i hem ülkemize katma değer sağlamak hem de tüm insanlığa yararlı olması için kurduk. Tesisimizde sterilizasyon hizmetleri sunacak, ameliyatlarda kullanılmak üzere tek kullanımlık cerrahi örtüler, cerrahi setler, ekipman kılıfları, set komponentleri, tek kullanımlık medikal önlükler yanında yara bakım ürünleri üreteceğiz. İnsanların bulaşıcı hastalıklardan korunması için en önemli yöntemlerin tedavi aşamasına gelmeden önce tedbir ve hijyen olduğuna inanıyoruz. Uluslararası standartlara uygun olarak geliştirdiğimiz kaliteli ürünlerle insan sağlığını her türlü maddi yaklaşımdan üstün tutuyoruz. Bizim ürünlerimiz diğer medikal ürünlere göre daha pro-aktif bir sınıfta yer alıyor. Yani teşhis ve tedavi seviyesinde değil, enfeksiyon ortaya çıkmadan önlemeye çalışan ürünler hayata geçiriyoruz.” dedi.

“Tek kullanımlık ürünler enfeksiyonun taşınma ve sisteme geri dönüş riskini düşürüyor”

Vivamed Medikal Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Gürhan Gür, “Vivamed Medikal’de ürettiğimiz ürünler tedavi ya da teşhis amaçlı ürünler değil, enfeksiyon oluşmadan önce önlem almak için kullanılan ürünlerdir. Yapılan araştırmalara göre, tek kullanımlık ürünler, ameliyat ya da hastane kaynaklı oluşan enfeksiyonların sisteme dönüşünü önemli ölçüde düşürdüğünü göstermektedir. Pandemide maske kullanımında gördüğümüz gibi aldığımız bu basit tedbir aslında çok kişinin hayatını kurtarmıştır. Hastalara ve sağlık personeline mümkün olan her ortamda ‘ilk’ ve ‘son’ kullanıcı olmalarını ve enfeksiyon ve çapraz kontaminasyon riskini almamalarını öneriyoruz.” dedi.

250 kişiye istihdam sağlayacak

İstanbul Gaziosmanpaşa’daki 3.500 metrekarelik alanda kurulan Vivamed Medikal, uluslararası standartlara uygun şekilde ürettiği ürünleri Türkiye’den Rusya, Çeçenistan, İngiltere, İsrail, Slovenya, Almanya ve İsviçre gibi ülkelere ihraç etmekle beraber Türkiye genelinde de satışa sunacak.  Şirket,  2022 yılsonuna kadar İstanbul Gaziosmanpaşa’daki tesisinde 250 kişiye istihdam sağlamayı hedefliyor. Vivamed Medikal Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Aslan Uğur Tezman, “Sağlık ürünleri tüm dünya için stratejik önemi sahip. Bu ürünleri ülkemizin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde üretebilme gücümüz varken, yurtdışına döviz kazandırmanın bir anlamı yok. Vivamed Medikal ile Türkiye’den yurtdışına ihracat yaparak ülkemiz için döviz kazandırıcı ürün ve hizmetler sunmak istiyoruz.” dedi.



ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR