Dolar $
32.39
%0.06 0.01
Euro €
34.78
%0.13 0.04
Sterlin £
40.63
%-0.2 -0.08
Çeyrek Altın
3909
%-0.21 -8.15
SON DAKİKA
Eğitim Çarşamba 17 Ocak 2024 13:35

YAPAY ZEKA DERSLERİ KREDİLENDİRİLECEK

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında, yapay zeka ve dijital teknolojilerle ilgili dersler, üniversitelerin müfredatlarına dahil edilecek.

Yapay zeka dersleri kredilendirilecek

YÖK ile BTK arasında "BTK Akademi Ders İçeriklerinin Kullanımı Hakkında İşbirliği Protokolü" imza töreni, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, YÖK Başkanı Erol Özvar'ın katılımıyla Yapay Zeka Zirvesi'24 etkinliğinde düzenlendi.

YÖK Başkanı Özvar, buradaki konuşmasında, son yıllarda, başta yapay zeka olmak üzere bütün dünyada dijital teknolojilerde son derece büyük gelişmeler ve dönüşümler gerçekleştiğini anlattı.

Bu süreçleri çok yakından takip ettiklerini ve yükseköğretim sistemini yaşanan dönüşüm sürecine tam anlamıyla adapte edebilmek adına büyük bir gayret gösterdiklerini ifade eden Özvar, YÖK'ün son dönemde dijital teknolojiler alanında gerçekleştirdiği ve devam eden bazı çalışmalar hakkında son verileri paylaştı.

Son yıllarda lisans seviyesinde 8 üniversitede "yapay zeka mühendisliği" ve "yapay zeka ve veri mühendisliği" bölümlerinin açıldığını dile getiren Özvar, gerekli görüldüğü takdirde bu sayının artırılacağını belirtti. Erol Özvar, son dönemde yapay zeka konusunda yürüttükleri teknik çalışmaları somut adımlara dönüştürmeye başladıklarını kaydetti. Özvar, "Yapay zeka alanında YÖK bünyesinde 'Yapay Zeka Temelli Programların Belirlenmesi Çalışma Grubu' kuruldu. Bu çalışma grubu, yapay zeka, dijitalleşme ve büyük veri gibi konularda ortaya çıkan insan kaynağı ihtiyacını karşılamak için açılması gereken yeni bölüm ve programların belirlenmesinde önemli bir görev üstlenmiştir. Çalışma grubu tarafından yapılan ilk değerlendirmeler sonucunda bilişim teknolojileri ve yapay zeka temelli yeni ön lisans ve lisans programı açılmasına karar verilmiştir. İlerleyen tarihlerde başka programların açılması da gündeme gelebilecektir.

Bu noktada, her ne kadar bu programların müfredatlarının belirlenmesinde esas sorumluluk üniversitelere ait olsa da tecrübeli öğretim üyesi eksikliği nedeniyle, çalışma grubumuz müfredatlar konusunda da üniversitelere her türlü desteği verecektir."

Erol Özvar, yapay zeka başta olmak üzere dijital teknolojilere ilişkin kamu ve özel sektörleri dahil olmak üzere bütün paydaşlarla işbirliklerini geliştirmeye büyük önem verdiklerini vurguladı.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR