Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
Gastronomi Çarşamba 25 Ekim 2023 15:45

YEMEKSEPETİ, 'BAKLAVA' PROJESİYLE ÜÇ ALTIN ÖDÜL ALDI

Yemeksepeti, prestijli The Hammers Awards ödül programında, üç farklı kategoride birinci oldu. Yemeksepeti sosyal medya ekibi, "Baklava" projesiyle, "En İyi Gerçek Zamanlı Pazarlama İletişimi Takımı", "En İyi Sosyal Medya Takımı" ve "Etkileşimde Fark Yaratanlar" dallarında Altın ödül kazandı.

Yemeksepeti, 'Baklava' Projesiyle Üç Altın Ödül Aldı

Türkiye’de hızlı ticaretin öncü markası Yemeksepeti, Türkiye’nin en prestijli pazarlama ödül programları arasında yer alan The Hammers Awards’ta 3 Altın ödüle layık görüldü. Bu başarıda pay sahibi olan “Baklava” projesi, şirketin sosyal medya ve gerçek zamanlı pazarlama yeteneklerini gözler önüne serdi.

Diğer birçok yarışmanın aksine, ödülün ekibe verildiği ve bu sayede projeden bağımsız olarak ekibin motivasyonunu artırmayı amaçlayan The Hammers Awards’ta Yemeksepeti'nin bu ödülleri alması, şirketin ekip çalışmasına ve yaratıcılığına verdiği değeri gösteriyor.

Bu büyük başarının kutlandığı ödül töreni, 24 Ekim’de Wyndham Grand İstanbul Levent’te, Meetup Istanbul kapsamında gerçekleştirildi. Yemeksepeti'nin kazandığı bu ödüller, şirketin sektördeki etkin ve başarılı çalışmalarını bir kez daha kanıtlamış oldu.

Ödülleri “Baklava” projesi getirdi

Yemeksepeti'nin The Hammers Awards'ta kazandığı üç ödül, şirketin yaratıcı ve etkileşim odaklı çalışmalarını bir kez daha perçinledi. Ödüllerin arkasında ise sosyal medya ekibinin hayata geçirdiği “Baklava” projesi yer alıyor. Bu proje, bir Twitter kullanıcısının Eyüp'te bir kaldırım taşını baklavaya benzetmesiyle başladı ve Yemeksepeti ekibinin hızlı aksiyonları sayesinde viral bir kampanyaya dönüştü. 

Taşı “Baklava81” koduyla etiketleyerek gerçek zamanlı ve gerilla pazarlama unsurlarını bir araya getiren Yemeksepeti, bu fırsatı değerlendirerek indirim kuponu da ekledi ve böylece performans pazarlamasını da işin içine katmış oldu. Bu hızlı ve yaratıcı entegrasyon, 20.000 kuponun iki gün içinde tükenmesi ve milyonlarca kişiye ulaşılmasını sağladı. Projeye Twitter’da başlanıp, Instagram ve TikTok'ta da devam edilerek etki alanı genişletildi. Yaratıcı ve hızlı adımlar sayesinde, baklava siparişlerinde iki günde yüzde 200’ü aşkın bir artış yaşandı.


ABONE OL