Dolar $
32.49
%0.25 0.08
Euro €
34.72
%0.36 0.12
Sterlin £
40.6
%0.22 0.08
Çeyrek Altın
3899.82
%0.6 22.92
SON DAKİKA

TURKCELL GENEL MÜDÜRÜ DR. ALİ TAHA KOÇ, AA TEKNOLOJİ MASASI'NA KONUK OLDU

22 Þub 2024

Anadolu Ajansı Teknoloji Masası’nın ilk toplantısı, Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç'un katılımıyla gerçekleştirildi.

Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, nesnelerin interneti ve siber güvenlik teknolojilerini odağa aldıklarını, Turkcell ürünlerinin tamamında güvenli ve üretken yapay zekâ olacağını ifade etti.

Yeni dönem çalışmaları hakkında bilgi veren Koç, Türkiye'nin teknoloji devi Turkcell'in, Cumhuriyet’in ilk 100 yılında teknoloji alanında lokomotif görevi aldığını söyledi. Koç, "Türkiye'nin Turkcell'i" vizyonu ile çalıştıklarını, kullanıcıların dijital yolculuğunda her zaman yanlarında olacaklarını belirtti.

Turkcell Genel Müdürü Dr. Koç, üretken yapay zekanın kendileri için ‘olmazsa olmaz’ olduğunu, Turkcell ürünlerinin tamamında hem nesnelerin internetinin hem de üretken yapay zekanın olacağını söyleyerek; “Nasıl ki Türkiye savunma sanayiinde bir çığır atladıysa, biz de Turkcell olarak yapay zekâ alanında yapacağımız çalışmalarla vatandaşlarımızın ve kurumların hem dijitalleşme sürecindeki işlerini kolaylaştıracağız hem de ürünlerimizle onlara destek olacağız” dedi.

Turkcell'in gelişmiş teknolojik yetenekleri ve inovasyon gücü sayesinde pazardaki konumlarını daha da güçlendireceklerini ifade eden Dr. Ali Taha Koç, “Ülkemiz için daha güvenli bir dijital gelecek ortaya koymayı hedefliyoruz” dedi. “Artık herkes bir şekilde yapay zekâ ile iletişim kurabiliyor. Araştırmalar, 2026 yılında şirketlerin ve bireylerin yüzde 80'i herhangi bir yapay zeka modülü kullanmaya başlayacağını öngörüyor. Tabii bu da toplumsal manipülasyonlara, dezenformasyona ve provokasyona açıklık riski anlamına geliyor.”