Dolar $
32.6
%0.22 0.07
Euro €
34.76
%-0 -0
Sterlin £
40.48
%-0.31 -0.12
Çeyrek Altın
4073.72
%0.16 6.32
SON DAKİKA
Sigorta Perşembe 02 Eylül 2021 02:53

% 73 ZORUNLU ARAÇ SİGORTASI, % 66'SI DA DASK SİGORTASI YAPTIRIYOR.

Gelişen teknolojiler sayesinde araştırma dünyasında öne çıkan online anketlerin daha fazla kişiyle, daha kısa sürede ve daha az maliyetle yapılmasını sağlayan Havucum.com, sigortalarla ilgili gerçekleştirdiği araştırmanın sonuçlarını paylaştı.

% 73 zorunlu araç sigortası, % 66'sı da DASK sigortası yaptırıyor.

Hayatta yaşanabilecek birçok soruna karşı finansal koruma sunan sigortalar, bireylerin mali planlamalarında önemli rol oynayabiliyor. Online anketlerle daha geniş bir kitleye ulaşarak araştırmaların daha kısa sürede ve daha az maliyetle gerçekleşmesini sağlayan Havucum.com da bu sebeple sigorta konusunda tüketicilerin davranışlarıyla ilgili anket gerçekleştirdi. Ankete göre katılımcıların yüzde 73'ü zorunlu trafik sigortasını yaptırırken aracı olup da zorunlu trafik sigortasını yaptırmayı düşünmeyenler ise yüzde 3'lük bir kesimi oluşturuyor. Trafik sigortasını yaptırmayanların yüzde 97'si bu sigortayı özel aracı olmadığı için yapmadığını söylüyor.

 

Kamu ve özel sigorta şirketleri arasında neredeyse eşit bir dağılım var

Katılımcıların yüzde 42'si kamu, yüzde 58'i özel sigorta şirketine bağlı olduğunu belirtirken, tamamlayıcı sağlık sigortası olanların oranı ise yüzde 44'e ulaştı. Katılımcıların yüzde 66'sı zorunlu sigortalar arasında bulunan DASK sigortasını yaptırdığını belirtiyor.

 

Araştırmanın ardından kasko yaptıranların oranının yüzde 49 ve ev sigortası yaptıranların oranının da yüzde 52 olduğu ortaya çıktı. Katılımcılara ev sigortası yaptırmama nedeni sorulduğunda ise yüzde 60'ı kendine ait bir evi olmadığını, yüzde 33'ü sigorta yaptırmayı düşünmediğini, yüzde 7'si ise ekonomik koşulları el vermediği için sigorta yaptıramadığını paylaşıyor.

 

Araştırmada sigorta poliçelerine ayrılan bütçe de yer alıyor

Katılımcılara yıllık poliçe maliyeti sorulduğunda ise yüzde 39'u 0-2.000TL arası, yüzde 37'si 2.001- 5.000TL arası ve yüzde 17'si 5.001-10.000 TL arası olduğunu belirtirken, yüzde 7'lik bir kesim de poliçe maliyetinin 10.000 TL'den fazla olduğunu aktarıyor.

 

Yeni araştırmanın bulgularıyla ilgili görüşlerini aktaran Havucum.com Kurucu Ortağı Deniz Alpay, “Emek vererek, çalışarak, yeri geldiğinde detaylı planlamalar yaparak satın alınan konut, araç gibi varlıklar neredeyse herkes için fazlasıyla önemli. Öte yandan talihsiz durumlar da hayatın bir parçası. Sigortalar işte bu gibi durumlarda maddi zararı en az seviyeye indirmek için var. Dolayısıyla zorunlulara ek olarak gerekli diğer sigortaları yaptırmak da çok önemli. Anketten çıkan sonuçlara göre tüketicilerde bu bilincin olduğu görülüyor ancak yine de bu alanda atılması gereken adımlar bulunuyor” dedi.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR