Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | DÜNYA Pazar 25 Şubat 2024 12:00

Xİ'DEN REEL EKONOMİYE DESTEK İÇİN LOJİSTİK SEKTÖRÜNÜ GELİŞTİRME VURGUSU

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, 23 Şubat'ta düzenlenen Merkezi Finans ve Ekonomi Komisyonu'nun 4. toplantısında yaptığı konuşmada, lojistik sektörünü reel ekonominin "nabzı" olarak niteledi.

Xi'den reel ekonomiye destek için lojistik sektörünü geliştirme vurgusu

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, 23 Şubat’ta düzenlenen Merkezi Finans ve Ekonomi Komisyonu’nun 4. toplantısında yaptığı konuşmada, lojistik sektörünü reel ekonominin “nabzı” olarak niteledi.

Xi, ekonominin işleyişinin verimliliğini artırmak için lojistik maliyetini düşüreceklerini, endüstriyel rekabet kapasitesini yükselteceklerini vurguladı.  

Xi Jinping, 16 Ekim 2022 tarihinde Çin Komünist Partisi 20. Ulusal Kongresi’ne sunduğu raporda, lojistik maliyetini düşürmek için nesnelerin internetinin gelişmesinin hızlandırılması, verimli ve pürüzsüz bir lojistik sisteminin kurulması gerektiğini söylemişti.

Raporun sunulmasından iki ay sonra, Çin Devlet Konseyi tarafından 14. Beş Yıllık Plan Kapsamında Çağdaş Lojistik Gelişme Planı yayımlanmıştı.

Öte yandan, Aralık 2023’te düzenlenen Merkezi Ekonomi Çalışmaları Toplantısı’nda da toplumun tüm kesimleri için lojistik maliyetinin düşürülmesi gerekliliğine vurgu yapıldı.

Çin’de lojistik ağının inşası son yıllarda hızlanırken, modern bir lojistik işleyiş sisteminin temel olarak kurulduğu belirtiliyor.

2023 yılında Çin’de lojistik maliyetlerin GSYİH’deki payı önceki yıla kıyasla yüzde 0,3 azalarak yüzde 14,4 olarak kayda geçti.

Kısa süre önce başkent Beijing’de sona eren Merkezi Finans ve Ekonomi Komisyonu’nun 4. toplantısında yapılan düzenlemelere göre, taşımacılığın yapısı standartlaştırılırken, ülkenin başlıca ve önemli geçitlerinin durumu iyileştirilecek ve lojistik merkezlerine dönük koordine planlama çalışmaları güçlendirilecek.

Bunun yanında, nesnelerin interneti, insansız araçlar ve insansız dağıtım hizmetleri gibi faaliyetlerin artmasıyla birlikte dijital lojistik parkları ve dijital depolama gibi alanlardaki altyapının da geliştirilmesi bekleniyor.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR