Dolar $
32.3
%0.05 0.01
Euro €
35.01
%0.21 0.07
Sterlin £
40.7
%0.03 0.01
Çeyrek Altın
3995.82
%0.31 12.14
SON DAKİKA
Paraf üstü web
Halkbank mobil
Kobi Salı 09 Mayıs 2023 10:08

600 BİN İŞLETMEYİ KAPSAYAN İŞ BİRLİĞİ

Esnaf, işletmeci ve üretici ekonomik krizi e-ihracat ile aştı. E-ihracat vermek için arayışlara giren Elider, Ticaret Bakanlığı yetkileri ile görüşerek bir dizi teşvik paketi için işbirliği kararı aldı.

600 bin İşletmeyi kapsayan İş birliği

Yazılım ve e-ihracat sektöründe teşvik yağmuru, ELİDER'in düzenlediği ve Ticaret Bakanlığın desteklediği etkinlikte e-ihracat için dev teşvikler duyuruldu. Etkinlik, 2022 yılı itibarıyla Türkiye’de 800,7 milyar TL’ye ulaşan e-ticaret hacmi, 2022 yılında bir önceki yıla göre yüzde 43 artan sipariş adetleri, 458 milyar TL perakende e-ticaret hacmi gibi yaklaşık 600 bin e-ticaret ve KOBİ işletmesini, yüz binlerce yazılım şirketini, doğrudan ilgilendiriyor.

E-Ticaret, yazılım, bilişim ve e-ihracat sektörlerine yönelik artan ilgiyle birlikte 5886 sayılı devlet destekleri, e-ticaret yasası ve yönetmelikleri gibi önemli konuların kamuoyu tarafından ilgiyle karşılandığı Elektronik Ticaret Derneği ve T.C. Ticaret Bakanlığı E-Ticaret, E-İhracat Daire Başkanları, TOBB Yazılım Meclisi, Sivil Toplum Kuruluşları, sektörel diğer kurum ve kuruluşların katılımıyla 2 Mayıs 2023 Salı günü saat 13:30'da İstanbul Fulyada’ki Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi’nde gerçekleştirildi. Geniş katılımla gerçekleşen etkinliğin teması, E-İhracat Devlet Teşvikleri oldu.

Ticaret Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen sunumlarla, sektörde faaliyet gösteren işletmelerin ilgili teşvik, destek ve hizmetlerden nasıl faydalanabilecekleri anlatıldı. Kayıt ve networking ile başlayan program, açılış ve destek verenlere teşekkürlerle devam etti.  Ticaret Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen sunumlarda, yazılım, bilişim, e-ihracat sektörleri için hazırlanan teşvikler, destekler ve hizmetler hakkında önemli bilgilendirmeler yapıldı. Sunumlarda, Türkiye’de e-ihracat yapan işletmelerin karşılaştığı sorunlar, devletin e-ihracat teşvikleri konusundaki çalışmaları ve gelecekteki planları hakkında bilgiler verildi. Yüksek ilgiyle dinleyen katılımcılardan gelen soru ve dilekler sunum yapan bakanlık yetkilileri tarafından detaylı bir şekilde cevaplandı. 


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR