Dolar $
32.5
%0.24 0.07
Euro €
34.58
%0.26 0.09
Sterlin £
40.4
%-0.02 -0.01
Çeyrek Altın
4102.77
%0.65 26.09
SON DAKİKA
DÜNYA Salı 10 Mayıs 2022 12:30

ABD'DE BENZİN FİYATLARI REKOR KIRDI

Amerikan Otomotiv Birliği (AAA) ABD'de ortalama benzin ve motorin fiyatlarının rekor seviyelere çıktığını bildirdi. Buna göre benzin fiyatları galon başına 4,374 dolara motorin fiyatları ise 5,50 dolara yükseldi.

ABD'de benzin fiyatları rekor kırdı

ABD’de perakende benzin ve motorin fiyatları yaz dönemi başlayan arabayla yolculuk sezonu öncesinde rekor seviyelere ulaştı. Bu artışın son 40 yılın en yüksek enflasyonuyla mücadele etmeye çalışan Fed ve performansı eleştirilen ABD Başkanı Joe Biden için önemli bir sorun olabileceği belirtiliyor.

Amerikan Otomotiv Birliği’ne göre ortalama benzin fiyatı galon başına 4,374 dolara, motorin fiyatı ise 5,50 dolara ulaşarak rekor kırdı. Yaşanan artışın dünyanın en büyük ekonomisi için daha fazla enflasyonist baskı anlamına geleceği belirtiliyor.

ABD’de yaz aylarında yapılan yoğun kara yolu yolculuklarını tarif etmek için kullanılan “sürüş sezonu”nun üç hafta içinde başlaması bekleniyor.

Petrol, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinin emtia piyasalarını yükseltmesiyle pandeminin etkilerinden toparlanan ekonomilerin talebinin arttığı dönemde yakıt tedarikinin riske girmesine neden olmuştu. Bu gelişme, Biden yönetiminin stratejik rezervlerden kayda değer bir miktarı piyasaya sürmek de dahil fiyatları aşağı çekme çabalarına rağmen motor yakıtlarından gıda fiyatlarına kadar hemen her şeyin fiyatının yükselmesine neden olmuştu.

Artan benzin fiyatları bazı yolculuklara kısıtlama getirse de bu yıl Amerikalıların 2021 yılına göre daha fazla yolculuk yapması bekleniyor. Enerji Enformasyon İdaresi’nin geçen ay yayımladığı verilere göre ülkedeki motorlu araç kullanıcılarının Nisan ayından Eylül ayına dek günlük 9,2 milyon varil benzin harcaması beklenirken bu rakam geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 0,8’lik bir artışa denk geliyor.

ABONE OL