Dolar $
32.38
%-0.28 -0.09
Euro €
34.71
%-0.05 -0.01
Sterlin £
40.66
%0.08 0.03
Çeyrek Altın
3936.49
%-1.23 -48.32
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | Enerji Cuma 15 Mart 2024 11:00

ASTOR HOLDİNG, ASTOR ENERJİ'DEKİ PAYLARINDAN SATTI

Astor Holding A.Ş, Astor Enerji A.Ş'de sahip olduğu paylardan satış yaptığını bildirdi.

Astor Holding, Astor Enerji'deki paylarından sattı

Astor Enerji A.Ş'den Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklama şöyle:

''Astor Holding A.Ş, Astor Enerji A.Ş'de sahip olduğu ve çıkarılmış sermayenin yaklaşık yüzde 2,99'unu temsil eden 29.900.000 adet B grubu payın satışını duyurmaktadır. İşlem, pay başına 96,26 TL'den fiyatlandırılmış ve yaklaşık 2,88 milyar TL brüt hasılat elde edilmiştir. Satış, ilgili yatırımcının doğrudan yaklaşımını takiben, Türkiye dışında yerleşik uluslararası bir kurumsal yatırımcıya plasman yoluyla gerçekleştirilmiştir. Takas işleminin Borsa İstanbul dışında 19 Mart 2024 tarihinde borsa dışı gerçekleşmesi beklenmektedir. HSBC Bank PLC işlem ile ilgili olarak Astor Holding'in tek plasman temsilcisi olarak görev almıştır. Astor Holding A.Ş paylarının tamamı Feridun Geçgel ve Enver Geçgel'e aittir. Astor Holding mevcut durumda ASTOR'un çıkarılmış sermayesinin yaklaşık yüzde 8'ine sahiptir ve işlemin başarıyla tamamlanmasıyla Astor Holding'in Astor'daki doğrudan pay sahipliğinin yaklaşık yüzde 5,01 olması beklenmektedir. Feridun Geçgel, Astor'daki yüzde 70,96 doğrudan pay sahipliği de dahil, Astor'da toplam yaklaşık yüzde 73,46 pay sahipliğiyle Astor'un çoğunluk pay sahibi olarak kalmaya devam edecektir. Bu doğrultuda, Feridun Geçgel Astor'un yönetim kontrolüne sahip olmayı sürdürecektir.
Feridun Geçgel ve Astor Holding, Astor'un gelecekteki başarısını desteklemeyi sürdürmektedir. İşlemin işbu duyuruya göre başarıyla tamamlanmasına bağlı olarak, her biri mutat istisnalara tabi olmak üzere, Astor Holding elindeki geriye kalan Astor paylarıyla ilgili olarak, HSBC ile anlaşılan mutat 180 günlük bir pay devir kısıtı süresine, ayrıca Feridun Geçgel ise elindeki geriye kalan ASTOR payları ile ilgili olarak HSBC ile anlaşılan 60 günlük bir pay devir kısıtı süresine tabi olacaktır.

Prudential Regulation Authority tarafından yetkilendirilen ve Birleşik Krallıkta Financial Conduct Authority ve Prudential Regulation Authoritynin düzenlemelerine tabi olan HSBC, Astor Holding'in plasman temsilcisi olarak hareket etmekte olup, bu açıklamada yer alan hususlarda Astor Holding haricinde başka hiçbir kişinin plasman temsilcisi olarak görev almamıştır ve Astor Holding dışında hiçbir kimseye karşı HSBC müşterilerine sağlanan korumaları sağlamak veya burada belirtilen konularla ilgili tavsiyelerde bulunmak konusunda sorumlu olmayacaktır. Ne HSBC ne de HSBC grubunun iştirak veya teşebbüslerinden herhangi biri bu açıklama veya bu açıklamada atıfta bulunulan herhangi bir konuyla bağlantılı olarak HSBC'nin müşterisi olmayan herhangi bir kişiye karşı herhangi bir görev, yükümlülük veya sorumluluk ile doğrudan veya dolaylı sözleşme, haksız fiil, mevzuat veya başka bir şekilde yükümlü değildir veya bunları kabul etmemiştir.''
 


ABONE OL