Dolar $
32.56
%0.12 0.04
Euro €
34.87
%0.67 0.23
Sterlin £
40.53
%0.93 0.37
Çeyrek Altın
3971.53
%0.14 5.58
SON DAKİKA
Perakende Çarşamba 03 Mart 2021 13:34

AVM SEKTÖRÜ 2021'E DAHA POZİTİF BAKIYOR

Dünya genelinde yaşanan pandemi süreci, AVM sektörünü de olumsuz etkiledi. Buna karşın özellikle HES kodu uygulamasının devam etmesi, girişlerde ateş ölçümü yapılması ve hijyen kurallarına eksiksiz bir şekilde uyulması AVM'lerin güvenilir ortamlar olmasını sağladı. Öte yandan aşı uygulamasının kesintisiz sürmesi ve yerinde karar dönemine geçilmesiyle birlikte risk gruplarına göre bazı şehirlerde AVM'lerin cumartesi günleri açık olması da 2021'de olumlu gelişmelerin yaşanacağına işaret ediyor. Açık havada alışverişin getirdiği avantajlarla yeni dönemi karşılayacaklarını belirten İsfanbul Alışveriş Caddeleri Yönetim Direktörü Kemal Baştürk, yerinde karar dönemiyle birlikte sektörün eski canlılığına tekrar kavuşmaya başlayacağını belirtti.

AVM sektörü 2021'e daha pozitif bakıyor

AVM’lerin güncel durumu hakkında bilgiler veren İsfanbul Alışveriş Caddeleri Yönetim Direktörü Kemal Baştürk, alışveriş merkezlerinin yıl boyunca durağan dönemler yaşadığını, buna rağmen yerinde karar dönemiyle birlikte sektörün eski canlılığına tekrar kavuşacağını söyledi. Baştürk, “Alışveriş merkezleri tüm dünyayı sarsan pandemi sürecinden en fazla etkilenen sektörlerin başından geldi. Tam bir yıldır kapalı, kısmi kapalı ve kısıtlı kapasite ile çalışmak perakende sektörünün ana gündemi oldu. Tüm bu yaşananlardan sonra bugünlerde yeni gündem ise tekrar açılma süreci. Özellikle yeme-içme sektörünün uzun süreli kapalı kalması, sektör aktörlerini zora soktu. Daha önce yaşadığımız yeniden açılma sürecinden çok daha farklı tecrübelerle yeni dönemi karşılıyor olacağız. Gerek tüm alışveriş merkezi aktörlerinin gerekse ziyaretçilerimizin ‘pandemiyle yaşamak’ konusunda daha bilinçli davranması gerekliliği yeni dönemin parolası olmalı. Yeniden açılma bir bitişin karşılığı değil, sadece bir felaketle birlikte nasıl yaşanması gerektiğinin pratiği olmalı.” dedi.

“Yeni dönemi avantajlarla karşılayacağız”

Yerinde karar uygulamasıyla birlikte Türkiye genelinde illerin 4 gruba ayrıldığını ve İstanbul’un ilk etapta turuncu grupta olduğunu anımsatan Kemal Baştürk, halihazırda haftaiçi 10.00- 20.00 saatleri arasında açık olan İsfanbul Alışveriş Caddeleri’nin cumartesi günleri de faaliyetine devam edeceğini vurguladı. Baştürk, sözlerine şöyle devam etti: “İsfanbul Alışveriş Caddeleri olarak bu dönemi yine açık havada alışverişin getirdiği göreceli avantajlarla karşılayacağız. Bu süreçte nefes alınabilen ve yapay havalandırmadan uzak ortamlar misafirlerimiz  tarafından daha çok tercih edildi. Aslında tüm dünyadaki alışveriş merkezlerindeki trendleri izlediğimizde açık hava ortamında satış imkanı sunan merkezlerin, perakendecilerden ve ziyaretçilerden daha fazla talep görmeye başladığına şahitlik ediyoruz. İsfanbul Alışveriş Caddeleri olarak bizim de geçtiğimiz dönemde birçok yeni kiralama yapma imkanımız oldu. Nihayetinde pandemi süreci bazı sektörleri olumsuz etkilerken, bazılarını daha az etkilediğini hatta bazı sektörleri ise olumlu etkilediğini gözlemliyoruz. Sektörün geleneksel kiracıları arasında bu farklılaşma yaşanırken, olağan dönemde sektörün paydaşı olmayan bazı iş kollarının da oyuna katıldığını görüyoruz. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde bu farklılaşma ve arayışların yeni karşılıklar bulacağına inanıyoruz. İsfanbul Alışveriş Caddeleri olarak değişime olan güçlü inancımızla daima yenilenmeye, çağı yakalamaya ve misafirlerimize en iyiyi sunma gayretimize bu yeni süreçte de devam edeceğiz.”



ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR