Dolar $
32.58
%0.1 0.03
Euro €
35.05
%0.56 0.19
Sterlin £
40.8
%0.28 0.11
Çeyrek Altın
3965.01
%0.18 7.06
SON DAKİKA
KİTAPLAR ARASINDA Çarşamba 09 Mart 2022 02:47

BAĞ

Yazar: Zeynep Taşdelen Tenteoğlu İnkılap kitabevi

Bağ

İnkılâp Kitabevi, Zeynep Taşdelen Tenteoğlu imzalı bir “aşk” romanı ile okurlarının karşısına çıkıyor. Yazarın ilk kitabı olan Bağ, geçmiş yaşantılarının yaralarıyla başa çıkmaya çalışan iki insanın karşılaşmasıyla doğan, sürprizlere gebe masalsı bir aşkı konu ediniyor.

Kemal, gençlik yıllarında yaşadıklarının acısıyla ailesinden ve memleketinden kopmaya mecbur kalan, sonrasında kendine oldukça başarılı bir yol çizen zeki bir iş insanı. Yaşadığı kayıplar ve hayal kırıklıkları ise onun güçlü karakterini oluşturan temel taşlar. Mila ise küçük yaşta yalnız kalmasının getirdiği boşluğu, eğlence hayatıyla doldurmaya çalışan, aslında bu hayatın kendi istek ve hayallerine uymadığının farkına çok sonra varan iyi niyetli ve bir o kadar güzel genç bir kadın. Uğradığı büyük ihanet ise onun hayatını değiştiren dönüm noktası. 

“Hayata emek vermek” Bağ’ın satır aralarından çıkarılacak derslerden en önemlisi. “Aşk” temasını yanında ise ihanet, dostluk, gerçek sevgi, geçmişe bağlılık, aile bağlarının önemi gibi temalara dikkat çekiliyor. Farklı sektörlerde özen ve sabır isteyen ürünlerin zorluklarına göğüs geren ve titizlikle, yılmadan, mükemmeli hedefleyen ve bunun için çalışan emekçilere saygı duruşu da değinilen noktalardan bir tanesi.  

Bağ, hem konusu hem sürükleyici kurgusu hem de başarılı dil kullanımı ile Türk edebiyatına değeri yadsınamaz bir katkı.



ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR