Dolar $
32.56
%0.03 0.01
Euro €
34.92
%0.16 0.05
Sterlin £
40.59
%0 0
Çeyrek Altın
3974.94
%0.02 0.77
SON DAKİKA
KİTAPLAR ARASINDA Salı 06 Eylül 2022 02:56

BARİATRİK MANİFESTO

Yazarlar: Prof. Dr. Ahmet Türkçapar, Berk Özler İnkılap Kitabevi

Bariatrik Manifesto

Prof. Dr. Ahmet Türkçapar ile Berk Özler’in hazırladığı “Bariatrik Manifesto”, dünya genelinde her geçen yıl biraz daha artan obeziteyi ve bariatrik cerrahiye olan ilgiyi ele alıyor. Çözüm olmanın ötesinde yaşam şeklini değiştirmede bir aşama olan mide ameliyatları ve cerrahî müdahalenin ardından uygulanacak beslenme şekliyle ilgili merak edilen her şey “Bariatrik Manifesto” kitabında yer alıyor.

 

Şişmanlığın evrimsel kökenlerine inilen “Bariatrik Manifesto”da, ilk insanlardan günümüze kadar değişen yaşam şartları ve beraberinde her koşula uyum sağlamaya çalışan bedenin bir portresi çiziliyor. İlk avcılık aletlerinin kullanılmasından tarım ve sanayi devrimine kadar yaşanan süreçte yenen şeylerin nasıl değiştiği de gözler önüne seriliyor. Kitabın en dikkat çeken noktası ise sürüngen beyin ile entelektüel beyin arasında yıllardır süren amansız bir çatışmadan bahsedilmesi oluyor.

 

Son dönemlerde oldukça fazla gündeme gelen bariatrik cerrahideki ameliyat çeşitlerine yer veren “Bariatrik Manifesto”da Prof. Dr. Ahmet Türkçapar ve Berk Özler, ameliyat sonrasında tekrar kilo almayı önlemek için ipuçları da veriyor. İnkılâp Kitabevi tarafından yayımlanan kitapta; Bariatrik Mutfak’ın geliştirdiği ve Uluslararası Obezite Cerrahları Federasyonu (IFSO)’nun Bariatrik Yemek Kitabı yarışmasında birinci olan tarifler de bulunuyor.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR