Dolar $
32.42
%-0.32 -0.1
Euro €
34.96
%-0.34 -0.12
Sterlin £
40.51
%-0.75 -0.3
Çeyrek Altın
4092.28
%0.61 24.65
SON DAKİKA
KİTAPLAR ARASINDA Çarşamba 09 Mart 2022 02:01

ÇAĞIMIZ VE THOMAS HOBBES

Yazar: M. Ertan Kardeş, Funda Günsoy, Kurtul Gülenç, Özgür Emrah Gürel, Cengiz Çakmak, Tacettin Ertuğrul, Serpil Tunç-Ütebay, Eylem Yolsal-Murteza VBKY

Çağımız ve Thomas Hobbes

“Bir klasik herkesin okumuş olmayı istediği ve kimsenin okumak istemediği şeydir”. Mark Twain’in bu sözü Thomas Hobbes yapıtı için de bir şey anlatmaktadır. Thomas Hobbes hemen hemen birçok felsefe tarihi ve “politik teori” el kitabında adı geçen, Leviathan’ıyla özetlenen başlıca filozoflardan bir tanesidir. Herkes Leviathan’da anlatılanları bilir! Nereden bilir? Lisans eğitiminde –hatta belki lise ders kitaplarında– Leviathan’da anlatılanları anlatan bir anlatıcı hep olmuştur. Bu sayede konularına ve tezlerine en hâkim olunduğu düşünülen isim olarak Thomas Hobbes, birçok çalışmada da başka birçok şeyi anlatmanın referans noktası olarak kullanılır. 

 M. Ertan Kardeş kimdir?

Felsefe eğitimini Galatasaray, Paris I Panthéon-Sorbonne ve İstanbul Üniversitesilerinde almıştır. Walter Benjamin, Cornelius Castoriadis ve Carl Schmitt üzerine çalışmaları olan M. Ertan Kardeş’in kitaplaşmış eserleri şunlardır: Schmitt’le Birlikte Schmitt’e Karşı: Politik Felsefe Açısından Carl Schmitt ve Düşüncesi, Yönsüzleşmiş Savaşlar: Politik Felsefenin Bir Sınır Meselesi Olarak Savaşa Dair, Dar Kapıdaki Mesih: Walter Benjamin ve Politik Felsefesi (ed.), Politik Felsefe Nedir (ed.),. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümünde öğretim üyesi olan Kardeş, politik felsefe ve çağdaş felsefe alanlarında dersler vermektedir. 


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR