Dolar $
32.54
%0.13 0.04
Euro €
34.92
%0.47 0.16
Sterlin £
40.83
%0.42 0.17
Çeyrek Altın
3967.88
%-0.44 -17.32
SON DAKİKA
Paraf üstü web
Halkbank mobil
Kobi Salı 18 Nisan 2023 02:34

ÇALIŞAN DEVİR HIZI, KOBİ'LER İÇİN ÖNEM TAŞIYOR

İK departmanlarının en önemli metrikleri arasında yer alan çalışan devir oranları, şirketlerin ve KOBİ'lerin güncel performans verilerinin analizini ve değerlendirmesini mümkün kılıyor.

Çalışan devir hızı, KOBİ'ler için önem taşıyor

Çalışan devir hızı, özellikle KOBİ’ler açısından büyük önem taşıyor. KOBİ’lerin yetenekli çalışanlarını kaybetmesi bir yandan maliyetli ve yıkıcı olabiliyorken diğer yandan da itibar kaybına yol açabiliyor. 150 yılı aşkın köklü geçmişi ile müşterilerine hizmet veren Generali Sigorta, KOBİ’lerin çalışan devir oranlarını azaltmak için birtakım öneriler sıraladı. Şirket kültürü, çalışan memnuniyeti ve sadakatinde büyük rol oynar. KOBİ'ler, çalışanlarına değer verildiğini ve saygı duyulduğunu hissettiren pozitif ve kapsayıcı bir iş yeri kültürü oluşturmaya çalışmalıdır. Bu, esnek çalışma düzenlemeleri, çalışan tanıma programları ve ekip oluşturma faaliyetleri gibi girişimleri içerebilir. Oluşturulan olumlu şirket kültürü çalışan devir oranlarının azaltılmasında büyük rol oynayacaktır.

Rekabetçi ücret ve avantajlar sunun

Günümüzün iş dünyasında çalışanların birçok seçeneği vardır ve kendilerine adil bir ücret ödenmediğini hissettikleri takdirde işten ayrılmakta tereddüt etmeyeceklerdir. KOBİ'ler, tazminat paketlerinin rekabetçi olmasını sağlamak için düzenli maaş ve yan haklar kıyaslaması yapmalıdır. Ek olarak, sağlık sigortası, emeklilik planları ve ücretli izin gibi başka avantajlar da sunmalıdır.

Çalışanlar kariyerlerinde büyüdüklerini ve geliştiklerini hissetmek isterler. KOBİ'ler; eğitim programları, mentorluk ve liderlik gelişimi gibi mesleki gelişim fırsatları sağlamalıdır. Bu programlar, çalışanların yeni beceriler geliştirmelerine ve şirket içinde kariyer gelişimine hazırlanmalarına yardımcı olabilir. Çalışanların bireysel yeteneklerinin ve vizyonlarının gelişimi KOBİ’lere önemli katkılar sağlayacaktır.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR