Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | GÜNCEL Pazartesi 18 Mart 2024 17:00

ÇİN: DEMOKRASİYLE İLGİLİ KONULARIN ARAÇSALLAŞTIRILMASINA KARŞIYIZ

Çin Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Çin'in daima ideolojik sınırlar çizilmesine ve demokrasiyle ilgili meselelerin araçsallaştırılmasına karşı çıktığı belirtildi.

Çin: Demokrasiyle ilgili konuların araçsallaştırılmasına karşıyız

Çin Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Çin’in daima ideolojik sınırlar çizilmesine ve demokrasiyle ilgili meselelerin araçsallaştırılmasına karşı çıktığı belirtildi.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Jian, bugün düzenlenen basın toplantısında, Kore Cumhuriyeti’nin (Güney Kore) ev sahipliği yaptığı Demokrasi Zirvesi ile ilgili soruları yanıtladı.

Lin Jian, dünyanın şu an demokrasi adına ayrılıklar yaratmaya değil, Birleşmiş Milletler (BM) Şartı’nın amaç ve ilkeleri doğrultusunda birlik ve işbirliğini güçlendirmeye, uluslararası ilişkilerin demokratikleşmesini güçlendirmeye ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

Sözcü, Çin’in demokrasi gibi konularda tüm ülkelerle karşılıklı saygı temelinde temaslarını artırmaya, birbirlerinin tecrübelerinden istifade etmeye ve insanlığın demokrasi davasına katkı sağlamaya hazır olduğunu belirtti.

ABD öncülüğünde düzenlenen 3. Demokrasi Zirvesi kapsamında bugün Seul’da bakanlar düzeyinde bir toplantı düzenlendi. Toplantıya ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken da katıldı.

Diğer yandan, Güney Kore’de toplumun farklı çevrelerinden çok sayıda kişi “ABD liderliğindeki Demokrasi Zirvesi’ni boykot” çağrısında bulunarak, Blinken’in ziyaretini ve söz konusu zirvenin Güney Kore’de yapılmasını protesto etti.

Söz konusu zirve, Soğuk Savaş zihniyeti ve imhaları nedeniyle uluslararası toplumdan geniş çapta tepki aldı ve ilk iki kez zirve utançla sonuçlandı, Bu yıl zirve ilk kez ABD dışında düzenleniyor.

ABONE OL