Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | DÜNYA Cumartesi 24 Şubat 2024 09:30

"ÇİN'İN VERİ TOPLAMAK İÇİN LİMAN VİNÇLERİNİ KONTROL ETTİĞİ İDDİASI TAM BİR SAÇMALIK"

Wall Street Journal gazetesinin haberine göre Biden yönetimi, ABD'de vinç imalatına milyarlarca dolar yatırım yapmayı planlıyor. ABD'de daha önce Çin yapımı vinçlerin "ulusal güvenliğe yönelik potansiyel riskler oluşturduğu" iddia edilmişti.

"Çin'in veri toplamak için liman vinçlerini kontrol ettiği iddiası tam bir saçmalık"

Wall Street Journal gazetesinin haberine göre Biden yönetimi, ABD'de vinç imalatına milyarlarca dolar yatırım yapmayı planlıyor. ABD’de daha önce Çin yapımı vinçlerin “ulusal güvenliğe yönelik potansiyel riskler oluşturduğu” iddia edilmişti.

Bugünkü olağan basın toplantısında Bloomberg muhabirinin sorusu üzerine bu iddiayı değerlendiren Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning şunları söyledi:

"Çin'in veri toplamak için liman vinçlerini uzaktan kontrol ettiğini iddia etmek tam bir saçmalıktır. Çin, ABD'nin ulusal güvenlik kavramını genelleştirmesine, devlet gücünün kötüye kullanılmasına, Çin ürünlerine ve şirketlerine makul olmayan bir şekilde baskı yapılmasına kesinlikle karşı çıkıyor. Ekonomik ve ticari konuları siyasete alet etmek ve silah haline getirmek, yalnızca küresel üretim ve tedarik zincirinin güvenlik risklerini yoğunlaştıracak ve sonuçta hem başkalarına hem de bunu yapan tarafın kendisine zarar verecektir.”


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR