Dolar $
32.19
%-0.26 -0.08
Euro €
34.99
%-0.42 -0.14
Sterlin £
41.18
%-0.05 -0.02
Çeyrek Altın
4094.65
%1.76 69.77
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | GÜNCEL Cumartesi 04 Mayıs 2024 02:00

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI YILMAZ, KKTC BAŞBAKANI ÜSTEL İLE GÖRÜŞTÜ

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ünal Üstel ile Ankara'da bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, KKTC Başbakanı Üstel ile görüştü

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Ankara’ya gerçekleştirdiği ziyarette KKTC Başbakanı Üstel ile bir araya geldiklerini belirterek, “Kıbrıs meselesinde hâlihazırda bulunduğumuz aşamayı güçlü kardeşlik bağlarımız çerçevesinde ele alarak, önümüzdeki döneme yönelik öngörülerimiz ve önceliklerimiz hakkında görüş alışverişinde bulunduk.” dedi.

Uluslararası toplumun Kıbrıs Türk halkına reva gördüğü haksız, hukuksuz, insanlık dışı izolasyona rağmen KKTC’nin kalkınması amacıyla yürütülen ortak çalışmaları değerlendirdiklerini ifade eden Yılmaz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Yakında imzalayacağımız 2024 Yılı İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması’na yönelik çalışmalarımızı da KKTC hükümetiyle işbirliği halinde aralıksız sürdürüyoruz. Hayata geçecek proje ile narenciye sektöründe var olan depolama kapasitesi artacak ve sektörün mevsimsel olumsuz etkilerden en az etkilenmesi sağlanacaktır. Tüm bu çalışmalar ve projeler KKTC’nin istikbali ve refahı içindir. Bu doğrultuda hız kesmeden, elimizden gelen tüm gayreti göstermeye devam ediyoruz.”

ABONE OL