Dolar $
32.26
%-0.01 -0
Euro €
34.69
%-0.04 -0.01
Sterlin £
40.36
%-0.12 -0.05
Çeyrek Altın
3928.59
%0.06 2.17
SON DAKİKA
Haber Merkezi | GÜNDEM Salı 06 Şubat 2024 14:42

"DİRENÇLİ KENTLER KURMAK İÇİN ELİMİZİ ÇABUK TUTMALIYIZ"

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, "6 Şubat felaketinin ardından 'Deprem öldürmez, bina öldürür' gerçeğini yine ve yeniden kavradık. Bu felaket bizleri kuşkusuz daha bilinçlendirdi. Ancak uzmanlara daha çok kulak vermeli, dirençli kentler kurmak için elimizi çabuk tutmalı, bireysel olarak önlemlerimizi almak zorundayız" dedi.

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve on binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği 6 Şubat depremlerinin yıldönümünde bir mesaj yayınladı. 6 Şubat’ın tarihin en acılı günlerinden birinin yıldönümü olduğunu vurgulayan Başkan Yorgancılar, “Tam bir yıl önce bugün kömür karası, acı ve keder dolu bir sabaha uyandık. Ülkemizin her bir köşesi yas evine döndü. Unutulmayacak anları, bizler binlerce km öteden yaşadık. Acının, öfkenin, çaresizliğin ve korkunun hakim olduğu deprem, 11 şehrimizi etkilerken, 53 bini aşkın canımızı aldı. Yüzbinlerce insanımız yaralandı. Bizlerin de uzaktan ruhumuz, derin bir yara aldı. Birlikte yaralarımızı sarmaya, şehirlerimizi inşa etmeye çalıştık. Kısmen başarılı olabildik. Ne yazık ki, hala daha çok gayret sarf etmemiz gereken bir tablo ile karşı karşıyayız” dedi.

Türkiye’nin hala ciddi bir deprem riski ile karşı karşıya olduğunun altını çizen Yorgancılar, “Gördük ki tarihler değişse de ne acılar değişti, ne de yapılan hatalar. Bilimin, liyakatin, vicdanın, ahlakın, denetim eksikliğinin sebep olduğu bir acıyı yaşadık. Bu değerler kapsamında, etkin çalışan bir Afet Bakanlığı’na duyulan ihtiyacı gördük” diye konuştu.

Yaşanan son felaket ile ‘Deprem öldürmez, bina öldürür’ gerçeğinin bir kez daha kavrandığını belirten Yorgancılar, “Kuşkusuz yaşadığımız bu felaket bizleri daha bilinçlendirdi. Ancak uzmanlara daha çok kulak vermeli, dirençli kentler kurmak için elimizi çabuk tutmalı, bireysel olarak önlemlerimizi almak zorundayız. Bir daha böylesi bir felaketi yaşamamak dileği ile hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına bir kez daha sabır ve başsağlığı diliyorum” ifadesini kullandı.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR