Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | DÜNYA Pazartesi 26 Şubat 2024 15:00

DTÖ KATILIMLARINA İLİŞKİN 12. ÇİN YUVARLAK MASA TOPLANTISI YAPILDI

DTÖ Katılımlarına İlişkin 12. Çin Yuvarlak Masa Toplantısı, dün Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'de gerçekleşti.

DTÖ Katılımlarına İlişkin 12. Çin Yuvarlak Masa Toplantısı yapıldı

DTÖ Katılımlarına İlişkin 12. Çin Yuvarlak Masa Toplantısı, dün Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi’de gerçekleşti.

Çin Ticaret Bakanı Wang Wentao, toplantının açılışına katıldı ve konuşma yaptı.

Wang, Çin’in öteden beri başta Arap ülkeleri olmak üzere gelişmekte olan ülkelerin çok taraflı ticaret sistemine erişimine destek verdiğini ve kendi kalkınmasının tüm dünyaya yarar sağlamasında ısrar ettiğini vurguladı.

Çin’in çok taraflı ticaret sistemi çerçevesinde Güney Güney iş birliğini sürdüreceğine işaret eden Wang, Çin Projeleri’ni verimli bir şekilde gerçekleştirerek, çok taraflı ticaret sisteminin dışa açılımını, kapsayıcılığını, genel yarar sağlamasını ve dengesini arttırmaya, Küresel Kalkınma İnisiyatifi’ni yerine getirmeye, küresel kalkınmada kader birliğinin oluşturulmasını hızlandırmaya çalışacaklarını ifade etti.

Wang Wentao ve DTÖ Genel Direktörü Ngozi Okonjo-Iweala toplantı sırasında  “Çin Projeleri”nin yeni aşaması hakkında bir mutabakat zaptı imzaladı.

Çin ve DTÖ Genel Sekreterliği tarafından 2011 yılında kurulan “Çin Projeleri”, gelişmekte olan üyelerin, özellikle en az gelişmiş ülkelerin çok taraflı ticaret sistemine daha iyi bir şekilde erişimine destek olmayı amaçlıyor.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR