Dolar $
32.78
%1.44 0.46
Euro €
35.07
%0.43 0.15
Sterlin £
41.66
%0.21 0.09
Çeyrek Altın
3956.98
%1.46 56.15
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | Çevre ve Doğa Perşembe 23 Mayıs 2024 11:00

ESKİŞEHİR PAJU DOSTLUK PARKI AĞAÇ DİKİM TÖRENİ YAPILDI

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, 2007 yılında kardeş şehir olduğu Güney Kore'nin Paju kenti ile kardeşlik ilişkilerini "Eskişehir Paju Dostluk Parkı" ile geliştiriyor.

Eskişehir Paju Dostluk Parkı Ağaç Dikim Töreni yapıldı

8 ayrı ülkenin 9 kenti ile kardeş şehir ilişkisi kuran Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, 2007 yılında kardeş şehir protokolü imzaladığı Güney Kore’nin Paju kenti ile kardeşlik sürecini yeni bir aşamaya taşıdı.

Bu kapsamda Gökmeydan Mahallesi’nde 30 bin metrekarelik alanda hayata geçirilecek olan ve çalışmalarına başlanan tematik park için “Eskişehir Paju Dostluk Parkı Ağaç Dikim Töreni” düzenlendi. Tören öncesi Paju Belediye Başkanı Kim Kyung-İl, Paju Şehir Meclisi Belediye Meclis Üyesi Lee Jin Ah ve Paju Delegasyonu Üyeleri, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’yi makamında ziyaret etti.

Heyeti ağırlamaktan büyük onur duyduğunu ifade eden Ünlüce, “Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmemin ardından ilk kardeş şehirlerimizden ziyaret, sizler tarafından gerçekleşti. Bu anlamda çok mutlu oldum. Kardeş şehir ilişkilerimizin daha ileri noktaya taşınması için gereken tüm çalışmaları yapacağız. Tekrar hoş geldiniz.” dedi.

Paju Belediye Başkanı Kim Kyung-İl ise Başkan Ünlüce’ye misafirperverliği için teşekkür ederek, Eskişehir’i çok beğendiğini ve birlikte çok güzel işler yapmaya devam edeceklerini belirtti.

Görüşme sonrası ilk olarak Kentpark’ta bulunan Türkiye Kore Dostluk Anıtı ziyaret edildi. Burada çektirilen hatıra fotoğrafının ardından törenin yapılacağı park alanına geçildi.

Konuşmaların ardından Başkan Ünlüce Kore heyeti birlikte ağaç dikimi gerçekleştirdi.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR