Dolar $
32.47
%-0.13 -0.04
Euro €
34.82
%-0.53 -0.18
Sterlin £
40.62
%-0.5 -0.2
Çeyrek Altın
3986.97
%-0.13 -5.18
SON DAKİKA
Yerel Yönetimler Perşembe 24 Mart 2022 02:07

GENÇLER BAŞKAN ZOLAN İLE DENİZLİ'Yİ KEŞFEDİYOR

Denizli Büyükşehir Belediyesi gençlere yönelik projelerine bir yenisini daha ekledi.

Gençler Başkan Zolan ile Denizli'yi keşfediyor

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan öncülüğünde hayata geçirilen “Büyükşehir ile Geziyorum” projesi kapsamında, kent genelinde öğrenim gören lise 11. ve 12. sınıflarındaki öğrenciler, kentin doğal ve kültürel değerlerini ile Büyükşehir Belediyesinin şehre kazandırdığı yatırımları görme fırsatı yakalıyor.

Merkezefendi ilçesindeki okullarla başlayan programın ilk günü 180 kişilik öğrenci grubu ile beyaz cennet Pamukkale ve Hierapolis Antik Kenti ile başladı. Buradan Denizli Büyükşehir Belediyesinin kente kazandırdığı Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası’nın muhteşem manzarası ve doğasını gören gençler daha sonra Türkiye’nin en büyüklerinden biri olan 135 bin metrekare alana kurulu Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı’nı ziyaret etti. 

Gençler son olarak Denizli’de bilim, kültür ve sanatın merkezi olarak hizmet veren Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’ni ziyaret etti, dev tesisi inceledi. Buradaki planetaryumda (gezegen evi) uzayın derinliklerini gören ve gök cisimleri hakkında temel bilgiler alan öğrenciler daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncularınca hazırlanan “Söz Sende” adlı oyunu birlikte izledi

 “Hem şehrimizi tanıtalım hem çalışmalarımızı gösterelim”

Kentin bilim, kültür ve sanat merkezi olan Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde açıklamalarda bulunan Başkan Zolan, “Burada daha çok güzel gösteriler olacak. Hep birlikte ‘Söz Sende’ oyununu izledik. Katılımlarınızdan dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Yoğun ve stresli bir süreç geçiriyorsunuz, sizleri hem rahatlatalım, hem şehrimizi tanıtalım, hem de Büyükşehir Belediyemizin yaptığı çalışmaları gösterelim istedik” dedi. Gençlere eğitim hayatında başarılar dileyen Başkan Zolan, “İnşallah gönlünüzdeki üniversitelere gideceksiniz. Arzum, duam budur. Hangi mesleği yaparsanız yapın, en iyisi ve güzelini yapacaksınız. Bugün arkadaşlarınızla birlikte güzel vakit geçirin” diye konuştu. Konuşmanın ardından Başkan Osman Zolan, gençlerle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.


ABONE OL