SON DAKİKA
Enerji Cuma 24 Nisan 2026 08:51

GES ENERJİSİ İNOVAT TEKNOLOJİSİYLE DEPOLANIYOR

Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ) ve Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu (TENMAK) iş birliğiyle hayata geçirilen hibrit enerji depolama projesinde enerji yönetimi iNOVAT'a emanet edildi.

GES enerjisi iNOVAT teknolojisiyle depolanıyor

EÜAŞ’ın merkez yerleşkesindeki güneş enerji santralinden (GES) üretilen enerjinin depolanmasına yönelik ihaleyi kazanan iNOVAT, projede "PowerKonnekt" adlı Enerji Yönetim Sistemi (EYS) çözümünü uygulayacak.

Anlaşma kapsamında iNOVAT, Vanadyum Redoks Akış Batarya Modülü ile Lityum Batarya Depolama Sistemi’nin hibrit yönetimini gerçekleştirecek. Bu sistemle birlikte kamu yerleşkesindeki tesis; gerçek zamanlı optimizasyon, enerji arbitrajı ve yük takibi gibi fonksiyonlarla yeni nesil bir enerji modeline geçiş yapmış olacak. Şeffaf veri izleme ve otomatik raporlama sistemleri sayesinde enerji performansı tamamen ölçülebilir hale getirilecek.

iNOVAT Yönetici Ortağı Doğa Can Bayram, artan yenilenebilir enerji üretimiyle birlikte şebeke dengesizliği ve gelir kayıplarının, enerji sektörünün en kritik gündem maddeleri arasında yer aldığını hatırlatarak, “Sektör olarak Türkiye’nin ‘kendi kendine yeten bir enerji adası olması’ hedefimiz var. Bu da şirketler olarak geliştirdiğimiz hibrit enerji depolama ve gelişmiş enerji yönetim sistemlerinin sadece enerji depolamakla kalmayıp, gerçek zamanlı optimizasyon ve enerji arbitrajı ile yatırımın geri dönüşünü maksimize eden yeni nesil çözümler sunmasını gerektiriyor. Biz iNOVAT olarak özel sektördeki birçok kuruluşa olduğu gibi kamu kurumlarımıza da güvenilir, sürdürülebilir ve yüksek performanslı bir Enerji Yönetim Sistemi (EYS) sunuyor olmaktan mutluyuz” dedi. 

ABONE OL