SON DAKİKA
Borsa Cuma 11 Haziran 2021 08:27

GLOBAL BORSALAR YÜKSELDİ

Asya borsaları, ABD tüketici fiyatlarını etkileyen tek seferlik unsurların, Fed'in artan enflasyonun geçici olacağına dair görüşünü desteklemesiyle yükselirken ABD tahvil getirileri üç ayın dip seviyesine geriledi.

Global borsalar yükseldi

Bazı ekonomistler, TÜFE'deki artışın ekonominin yeniden açılmasıyla ilgili kısa vadeli düzenlemeleri yansıttığını söylerken birçok yatırımcı Fed'in ekonomik büyümedeki toparlanmayı oldukça iyi idare ettiğinden emin görünüyor.

ABD tüketici fiyatları Nisan ayındaki %4.2'lik artışın ardından Mayıs ayında %5 ile Ağustos 2008'den bu yana yıllık bazda en büyük artışı kaydetti. Uçak bileti ve kullanılmış otomobil fiyatlarında son dönemde görülen yükselişin enflasyona güçlü yansımış olması arz-talep kaynaklı enflasyonun ne kadar kuvvetli olduğu hakkında soru işaretleri yarattı.

Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi %0.18 yükseldi.

Japonya'nın Nikkei endeksi ilk işlemlerdeki kazanımlarını geri vererek %0.11 eksiye geçti.

ABD'nin 10 yıllık Hazine tahvil getirisi dün %1.459'da kapandıktan sonra %1.4340 ile üç ayın en düşük seviyesine geriledi. ABD'nin 30 yıllık Hazine tahvil getirisi %2.170 ile 26 Şubat'tan bu yana en düşük seviyeyi gördü.

    

(Aşağıdaki veriler TSİ 0809 itibarıyladır. Yanında '*' işareti bulunanlar kapanış verileridir.)

Screenshot 2021-06-11 at 08.28.56

Tahvil piyasası

Screenshot 2021-06-11 at 08.30.31

ABONE OL