Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
Göksel Çakır | GÜNCEL Salı 19 Mart 2024 15:53

GOLDEN GLOBAL YATIRIM BANKASI'NDAN İLK ULUSLARARASI "SUKUK" İHRACI

Türk bankacılık sistemine katılım bankacılığı prensipleri çerçevesinde yeni bir bakış açısı sunan Golden Global Yatırım Bankası, toplam 200 milyon USD'lik "Sukuk İhraç Programı" kapsamında, 30 milyon Euro tutarındaki ilk uluslararası Sukuk (kira sertifikası) ihracını başarıyla gerçekleştirdi. Fon aktarım ve saklama hizmeti Bank of New York Mellon tarafından sağlanacak ihracın getirisi yüzde 7,25 oranında belirlenmiş olup, takas işlemleri ise Euroclear üzerinden yapılacak.

Golden Global Yatırım Bankası'ndan İlk Uluslararası

Golden Global Yatırım Bankası, Sukuk İhraç Programı kapsamında önümüzdeki dönemde Eurobond benzeri Sukuk ihraçları gerçekleştirmeye devam ederek, uluslararası piyasalarda yatırımcı tabanını genişletmek ve orta vadeli yurt dışı finansman sağlamayı hedefliyor.

Golden Global Yatırım Bankası Sermaye Piyasaları ve Yatırım Bankacılığı Direktörü Ahmet Tacer, ilk uluslararası ihraçta lider banka olarak yer aldıklarını belirterek, “Gelecek ihraçlarda program veya işlem bazında konsorsiyum oluşturulması için çalışmalar planlıyoruz. Bu sayede Uluslararası Yatırım Bankaları ile olan ilişkilerimizin gelişmesini ve gelecekte bu bankaların ihraçlarda lider rol üstlenmesini bekliyoruz.” dedi.

Golden Global Yatırım Bankası ayrıca yurt içinde; SPK’nın onayladığı 1,5 milyar TL ihraç tavanı kapsamında, 500 milyon TL tutarındaki kira sertifikalarının nitelikli yatırımcılara satışını Halk Yatırım aracılığı ile 29.02.2024 tarihinde tamamladı. 

Golden Global Yatırım Bankası’nın kredi notu, Türk sermayeli uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu JCR Eurasia Rating tarafından A.Ş. tarafından BBB- (tr)'den A- (tr)'ye yükseltilmiş ve yüksek düzeyde yatırım yapılabilir kategorisinde değerlendirilmişti.

 

 

ABONE OL