Dolar $
32.17
%0 0
Euro €
35.15
%0.03 0.01
Sterlin £
40.96
%-0.16 -0.06
Çeyrek Altın
4054.05
%0.29 11.72
SON DAKİKA
Paraf üstü web
Halkbank mobil
Kobi Salı 23 Mayıs 2023 14:34

HALKBANK'TAN KADIN GİRİŞİMCİ KREDİSİ

Halkbank Türkiye ekonomisine verdiği desteğin kapsamını genişletiyor. Banka, ilk defa iş kuracak ya da işini kurmuş kadın girişimcilerin finansmana erişimlerinin kolaylaştırılması, cesaretlendirilmesi ve teşvik edilmesi amacıyla "Kadın Girişimci Kredi" paketini hayata geçirdi.

Halkbank'tan kadın girişimci kredisi

Azami kredi limiti, işini kurmuş kadın girişimciler için 300 bin 000 TL, yeni iş kuran ve işletme yaşı 6 ayı geçmeyen kadın girişimciler için 200 bin TL.

Kredi vadesi; 6 ay anapara ödemesiz dönem olmak üzere azami 36 ay.

Kredi, aylık eşit taksitli olarak kullandırılacak.

Ödemesiz dönem faizleri aylık ve 3 ayda bir tahsil edilecek.

Kredi vadesi boyunca kadın girişimcilerden havale ve EFT işlemlerinden ücret alınmayacak.

Kadın girişimcilere mevcut kredi limitleri haricinde asgari 10 bin 000 TL KMH ve asgari 10 bin TL “Paraf Üreten Kadın Kredi Kartı” limiti tanımlanmalı.

Kimler faydalanabilir?

Gerçek kişi şahıs işletmesi veya hisseleri toplamının en az yüzde 50’si başvuru tarihi itibarıyla kadınlara ait olan işletmeler.

İş planında gösterilen projeyi gerçekleştirebilecek yürütme ve organizasyon yeteneğine sahip kadınlar.

Sahibi/ortağı olduğu işletmenin yönetimine ve faaliyetine aktif olarak katılan kadınlar.

KUTU KUTU

Kadın girişimcilere sıfır faizli kredi

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni tamamlayan 30 yaşını doldurmamış girişimciler için azami kredi limiti 100 bin TL.

En az 1 yıllık ustalık belgesine sahip ve ilgili meslek kolunda son 1 yıl içinde işletme kuran girişimciler için azami kredi limiti 500 bin TL.

Sıfır faizli esnaf kredisi kullanım imkânı sunuluyor.

Kimler faydalanabilir?

“3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu” kapsamında, kredi başvuru tarihi itibarıyla en az 1 yıllık ustalık belgesine sahip olanlar.

Ustalık belgesiyle ilgili meslek kolunda, son 1 yıl içinde kendi adına işletme kurduğunu belgeleyen girişimci esnaf ve sanatkârlar.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni bitirenler.

KOSGEB tarafından onaylanan projelerini bankamıza sunan, kredi başvuru tarihi itibarıyla 30 yaşını tamamlamamış olan genç girişimci esnaf ve sanatkârlar.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR