Dolar $
32.53
%0.15 0.04
Euro €
34.88
%0.36 0.12
Sterlin £
40.76
%0.28 0.11
Çeyrek Altın
3958.18
%-0.68 -26.9
SON DAKİKA
Paraf üstü web
Halkbank mobil
Kobi Salı 02 Mayıs 2023 02:34

KOBİ'LER GÜÇLÜ VE REKABETÇİ OLMALI

Ankara Sanayi Odası (ASO) ve Türkiye Bilişim Derneği (TBD) tarafından düzenlenen "5. KOBİ ve Bilişim Zirvesi", "Sanayinin Dijital Dönüşümü, Markalaşması ve Uluslararasılaşması" ana temasıyla ASO 1. KOBİ'ler". Türkiye Bilişim Derneği Başkanı Rahmi Aktepe, Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, ASO Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Ardıç ve çok sayıda bilişim uzmanı katıldı.

KOBİ'ler güçlü ve rekabetçi olmalı

ASO Bilgisayar Yazılımları Sektörü Meslek Komitesi Başkanı Nuray Başar, sektörde dijitalleşme, markalaşma ve uluslararasılaşmayı tartışmak üzere bir araya geldiklerini belirterek, "Günümüz dünyasında dijitalleşme, markalaşma ve dünyaya açılma isteği her sektörün vazgeçilmezi haline geldi. Bu nedenle işletmelerin bu alanlarda bilgi sahibi olması ve stratejilerini buna göre belirlemesi çok önemli." Türkiye Bilişim Derneği Başkanı Rahmi Aktepe, KOBİ'leri daha güçlü ve rekabetçi bir yapıya kavuşturmayı hedeflediklerini belirterek, KOBİ'lerin geniş etki yaratabilmesi için markalaşmanın önemine vurgu yaptı. Teknolojik gelişmenin ülke genelinde yaygınlaştırılmasında KOBİ'lerin performansının kuşkusuz belirleyici olduğunu, rekabet gücüne ve çevik bir yapıya sahip olmaları gerektiğini söyledi.

İhracatın yüzde 30'undan sorumlu

Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, KOBİ'lerin ülke istihdamının yüzde 71'ini sağladığını ve ülke ihracatının yaklaşık yüzde 30'undan sorumlu olduğunu söyledi. KOBİ'leri desteksiz bırakmanın yanlış olacağını, KOBİ'lerin ülke ekonomisinin itici gücü olduğunu sözlerine ekledi. ASO Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Ardıç, dünyada ekonominin çarklarının KOBİ'lerle birlikte döndüğünü, KOBİ'lerin yenilik ve kalkınmanın desteklenmesinde çok önemli rol oynadığını söyledi. Türkiye'deki tüm girişimlerin yüzde 99'undan fazlasını KOBİ'lerin oluşturduğunu, istihdamın yaklaşık yüzde 70'ini, toplam cironun yaklaşık yüzde 40'ını ve faktör maliyeti ile katma değerin yaklaşık yüzde 35'ini sağladığını vurguladı.



ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR