Dolar $
32.37
%-0.33 -0.1
Euro €
34.73
%-0.3 -0.1
Sterlin £
40.52
%-0.39 -0.15
Çeyrek Altın
3907.15
%-0.64 -24.87
SON DAKİKA
Katılım Bankacılığı Salı 04 Ekim 2022 02:15

KUR KORUMALI MEVDUAT BANKALARI GÜÇLENDİRDİ

Albaraka Türk Genel Müdürü Malek Khodr Temsah, "Kur Korumalı TL Katılma Hesapları, TÜFE endeksli tahvil ve kira sertifikaları ve maliyet optimizasyonu gibi ürün ve stratejiler bankaların performansını yukarı taşıdı" diye konuştu.

Kur Korumalı Mevduat bankaları güçlendirdi

Mustafa DENİZ

Albaraka Türk Genel Müdürü Malek Khodr Temsah, müşterilere dijital anlamda birçok imkân sunduklarını belirterek, “Bugün şubelerimizden sunduğumuz ürün ve hizmetlerin büyük bir çoğunluğunu dijital ortamda da sağlayabiliyoruz. Müşterilerimiz dijital kanallar aracılığıyla müşteri olma sürecini tamamlayabildiği gibi Kredi Kartı, Banka Kartı, Otomatik Fatura Ödeme, İhtiyaç Finansmanı, DASK, BES, Trafik Sigortası gibi sigorta ürünlerini; Katılma Hesabı, Kur Korumalı Hesap ve Yuvam Hesabı gibi hesap işlemlerini; Kira Sertifikası, Hisse Senedi ve Yatırım Fonu gibi yatırım işlemlerini ve daha birçok ürünümüzü şubelerimize gelmeden kullanabiliyor” dedi. 

Sektörde ihtiyaç kredilerinin yüzde 40’ının dijital kanallardan kullandırıldığını söyleyen Temsah, “Müşterilerin taleplerini dijital kanallardan oluşturma hususunda hızlı adaptasyonu sektörün de bu alanda önünü açıyor. Müşteri deneyiminin bu yönde olmasıyla halihazırda yatırımlarını dijital kanallara kaydıran sektörün bu alana daha güçlü eğilmesini sağlıyor. Biz de stratejilerimizi bu gerçeği göz önünde bulundurarak belirliyoruz. Şubelerden satılabilen tüm ürünleri dijital kanallardan sunmayı amaçlıyoruz. Bunu yaparken fintech iş birlikleri ve açık bankacılık servislerinin avantajlarından faydalanabileceğimiz uzun süreli bir ekosistem oluşturmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Bankaların performansı arttı

Temsah şunları söyledi: “İçinde bulunduğumuz dönemde Kur Korumalı TL Katılma Hesapları, TÜFE endeksli tahvil ve kira sertifikaları ve maliyet optimizasyonu gibi ürün ve stratejiler bankaların performansını yukarı taşıdı. Ayrıca bankaların güçlü sermaye yapısına, tecrübeli yönetimlere ve dönüşüm gerçekleştirebilen çevik bir organizasyon yapısına sahip olması bankaların performansının artmasında etkili oldu. Bankamız da Kur Korumalı TL Katılma Hesaplarının da etkisiyle net kâr marjını güçlendirerek, kira sertifikası getirileri ve etkin operasyon yönetimiyle karlılık görünümünü güçlendirdi. Ayrıca sermaye artırım sürecimizi tamamlamamız ve dijital yatırımlarla perakende bankacılığı tarafını kuvvetlendirmemiz bilançomuzu kuvvetlendiren diğer hususlar olarak öne çıktı. Tüm bunları göz önüne aldığımızda gösterdiğimiz faaliyetlerin, harcadığımız emeklerin ve yenilikçi olma çabalarımızın sonuçlarına finansal tablolarımızda rastlıyoruz.”

Reel ekonomiye destek devam ediyor

Albaraka Türk’ün reel ekonomiye verdiği desteğin de sürdüğünün altını çizen Temsah, “Bankamız geçmişten bugüne, finansman sağladığı projeler ve yatırım yaptığı girişimlerle ülke ekonomisinin kalkınmasında ve büyümesinde üzerine düşen görevi yerine getirerek örnek bir rol üstlenmiştir. Özellikle KOBİ tarafındaki faaliyetlerimiz bizim için ayrıca önem taşıyor. Gelişmekte olan bir ülke olarak KOBİ’lerin gelişimi büyümenin de temel dinamiklerinden biri olabiliyor. Biz de mevcuttaki çalışmalarımıza ek ve paralel olarak KOBİ segmentindeki payımızı yükseltmeyi hedefliyoruz. Böylece selektif finansman kullandırımıyla üretime destek vererek bankamızın bilançosunu güçlü tutmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR