Dolar $
32.5
%0.24 0.07
Euro €
34.59
%0.3 0.1
Sterlin £
40.52
%0.26 0.1
Çeyrek Altın
4078.41
%0.05 2.03
SON DAKİKA
Yerel Yönetimler Pazartesi 24 Mayıs 2021 02:21

LAVANTA DAMITMA TESİSİ AÇILDI

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya'nın Güneysınır ilçesinde lavanta üretimini öne çıkarmaya çalıştıklarını söyledi. Başkan Altay, "Bunun için 1,2 milyon fide dağıtımı gerçekleştirdik. Ayrıca Güneysınır Belediyemizle birlikte 150 bin metrekarelik alanda 280 bin lavanta dikimi gerçekleştirdik. Türkiye'de bu kadar bu kadar büyük alanda lavanta dikimi az yerde var. Burada yeni bir turizm destinasyonu oluşuyor." dedi.

Lavanta Damıtma Tesisi Açıldı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediyesi ve Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi iş birliğiyle 1,8 milyon liraya maliyetle Güneysınır ilçesine lavantadan yağ çıkarma işleminin yapılacağı damıtma tesisi kazandırdıklarını söyledi.

ÇOK ÖNEMLİ KIRSAL KALKINMA PROJELERİ ÜRETİYORUZ

Güneysınır'da tarımsal üretimi, özellikle de lavanta üretimini öne çıkarmaya çalıştıklarını belirten Başkan Altay, “Bunun için 1,2 milyon fide dağıtımı gerçekleştirdik. Güneysınır Belediyemiz ile birlikte lavanta ekimi gerçekleştirdik ve bu lavantanın ekonomisinin, kazancının daha da artması için KOP İdaremizle birlikte damıtma tesisini ilçeye kazandırdık. Güneysınır Belediyemiz ile birlikte 150 bin metrekarelik alanda 280 bin lavanta dikimi gerçekleştirdik. Türkiye’de bu kadar bu kadar büyük alanda lavanta dikimi az yerde var. İnşallah özellikle fotoğraf için gelenlerin Güneysınırımız’ı ziyaret etmesini bekliyoruz. Ayrıca burası Yerköprü Şelalesi yolu üzerinde bir alan. Hem Mersin istikametine gidenler hem de Yerköprü’deki şelaleyi ziyarete gidenler için yeni bir turizm destinasyonu oluşuyor.” açıklamasında bulundu.



ABONE OL