LEZZETLER GÜN YÜZÜNE ÇIKTI
Altıeylül Belediyesi tarafından 3.sü düzenlenen "Altıeylül Yöresel Lezzetler Festivali"nde Balıkesir'in zengin mutfağının unutulmaya yüz tutmuş yöresel lezzetleri o yörenin hanımları tarafından hazırlanıp konuklara ikram edildi.
Balıkesir Öğretmen Evinde gerçekleştirilen etkinlikte hanımlar, kaybolmaya yüz tutmuş ancak birer kültürel yemek mirası olan Tabutma Böreği, Göbete, Kaşnika Böreği, Tavuklu Koca Kulak, Balıkesir Kaymaklısı, Çil Börek ve Nogay Çayı, Çullama, Paşatopu, Peynirli Patlıcan, Saçaklı Mantı, Zerde, Maviş, Lorlu Kulak Hamuru ve Yassı Kadayıf gibi Balıkesir’in zengin mutfağının bir çok lezzetini sundular.
TÜRKİYE’NİN ZENGİN MUTFAĞI BALIKESİR
Programda konuşan Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı “3. Altıeylül Yöresel Yemekler Festivali”mizi gerçekleştirerek ,şehrimizin zengin mutfağının lezzetlerini tanıtmanın, geçmişten günümüze kültür mirasımız olmuş 48 çeşit yemeği tekrar yaşatmanın mutluluğunu ve gururunu taşıyoruz. Dedi
TÜRKİYE’Yİ DOYURAN İL BALIKESİR
Türkiye’yi doyuran il Balıkesir’in tarım ve hayvancılık anlamında ki en önemli ilçelerinden ve Balıkesir’in en büyük ilçesi Altıeylül olduğuna dikkat çeken Başkan Avcı, “Bu sebeple bu etkinliği Altıeylül’ün düzenlemesinin çok daha farklı bir anlamı var. Balıkesir’de yapılmış olan belki unutulmuş, belki sadece evlerde yapılan lezzetleri bugün katılımcılarımız sayesinde sizlere ulaştırmış ve tekrardan canlandırmış oluyoruz”. Dedi.
ALTIEYLÜL’ÜN KÜLTÜREL DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ
Yöresel Lezzetler Festivalinin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Başkan Avcı, “Özellikle baştan sona organizasyonun içinde olan Meclis Üyelerimize ve hediye sponsorluğu desteğinde bulunan Buse Tellioğlu ve Önder Özden’e ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Kendilerinin çok büyük emekleri var, bizler bugün hiçbir parti ayrımı yapmadan bütün meclis üyelerimiz ile birlikte çalışıp, yöresel lezzetler festivalini birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştiriyoruz, derdimiz Altıeylül, derdimiz milletimiz, amacımız Altıeylül’ümüzün değerlerine sahip çıkarak gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamak. Dedi.
TARIM VE HAYVANCILIĞIN MERKEZİ ALTIEYLÜL
3. Altıeylül Yöresel Yemekler Festivali organizasyonunda bizzat yer alan Altıeylül Belediye Meclis Üyeleri Bahar Vidin, Mine Tophanecioğlu, Bedriye Aköz, ve Ayla Kaymaz, “Kültürel birer mirasımız olan bu yemeklerin sağlık değeri yüksek”. Unutulmaya yüz tutmuş ancak Balıkesir’in zengin mutfağının nadide lezzetleri olan yemekleri tekrardan gün yüzüne çıkarmak için çalışma yaptıklarını belirten Meclis Üyeleri ” Amacımız eski mutfak kültürümüzü gün yüzüne çıkarıp yaşatmak ve fast food'a karşı tencere yemeklerine dönüş yapmaktır" dediler.