Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
Madencilik Pazartesi 21 Haziran 2021 02:04

MADEN GÜVENLİĞİ 'DRAMA'YLA SAHNEDE

MİSGEP kapsamında, drama yoluyla maden çalışanlarına iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri verilecek. 40 ilde farklı aktivitelerle çok sayıda paydaş ve yüzlerce işverene ulaşılması hedeflenen proje 23 Haziran'da Ege'de start alacak.

Maden güvenliği   'drama'yla sahnede

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortaklaşa finanse edilen “Madencilik Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi”ne yerel yönetimlerden tam destek geldi. İş sağlığı ve güvenliği konusundaki ilk hibe bileşenini de içeren MİSGEP kapsamında, Ege illerinden başlanılarak 40 ilde farklı aktivitelerle çok sayıda paydaş ve yüzlerce işverene ulaşılması hedefleniyor. “Madencilik Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliğinin İyileştirilmesi Projesi (MİSGEP)” kapsamında çalışan ve işverenlerimizin azami ölçüde istifade edebilmeleri için uygun başvuru sahibi konumundaki OSB yönetimleri, STK’lar, meslek birlikleri, üniversiteler, meslek liseleri, ihracatçı birlikleri ve sendikalarımızla beraber faaliyet gösterecek olmanın heyecanı yaşanıyor. Toplam 6 milyon euro bütçeli hibe bileşeni ile saha madencilik sektörü ve çok tehlikeli sınıfta yer alan inşaat, kimya, tehlikeli atık vb. çeşitli sektörlerin sorunlarına çözüm üretilmesi amaçlanıyor. 

Drama yoluyla eğitimler verilecek 

Geçtiğimiz aylarda finansal rehberlik ve destek kapsamındaki yeraltı kömür ve metal işyerlerine yönelik saha faaliyetlerine başlanan projenin teknik yardım bileşeni de 23 Haziran’da İzmir’de yapılacak İşveren eğitimi ile başlamış olacak. Çalışanlara drama yoluyla verilecek eğitimlerde Soma ilçesinin 7 farklı lokasyonunda drama yollu eğitimler verilmesi planlandı. Ege Bölgemizde bulunan 5 farklı ilimizde birbirini takip edecek şekilde yapılacak aktiviteler için İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü, SGK ve İŞKUR İl Müdürleriyle birlikte bölgemizde yer alan İzmir, Aydın, Muğla, Manisa ve Denizli Valilerimizi ziyaret ederek proje hakkında detaylı bilgiler verdiler. Başta MİSGEP projesi olmak üzere önümüzdeki yıl içinde 30 Büyükşehir’i kapsayacak “Sağlıklı ve Güvenli İşyeri” teması İle başlatılacak olan kampanya hakkında da bilgi veren MİSGEP Genel Müdür Yardımcısı Furkan YILDIZ, yerel yönetimlerin verdiği destek ve katkı İle ildeki tüm dinamiklerin yürütülen projelere verecekleri destekten memnun olduklarını dile getirdi. İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Cafer Uzunkaya ve İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger programı 23 Haziran’da başlatmış olacak.

İSG kültürü oluşturulacak

Madencilik sektörüne ek olarak çok tehlikeli sınıfta yer alan sektörleri de içeren projede; işyerlerinde insana yakışır işin desteklenmesi, ülke genelinde güvenlik kültürünün oluşturulması, çalışma ortamlarının iyileştirilmesi, hassas gruplar ve işverenler de dâhil olmak üzere çalışanların İSG bilinci ve risk algısının arttırılması için her seviyede sosyal diyaloğun ve sendikal hakların desteklenmesi ve İSG alanına özel odaklanarak rehberlik kapasitesinin güçlendirilmesine teşvik edilecek. 



ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR