Dolar $
32.38
%-0.38 -0.12
Euro €
34.75
%-0.52 -0.18
Sterlin £
40.63
%-0.52 -0.21
Çeyrek Altın
3913.15
%-0.65 -25.26
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | DÜNYA Pazar 04 Şubat 2024 11:00

RUSYA EKONOMİSİ BATI'DAN DAHA HIZLI BÜYÜYOR

STOCKHOLM- 04.02.2024- HİBYA- Batı dünyası enflasyonla mücadele etmek için kendi ekonomilerini daraltırken, Rusya ekonomisi büyük askeri harcamalar ve petrol gelirleriyle büyüyor.

Rusya ekonomisi Batı'dan daha hızlı büyüyor

IMF'ye göre Rusya, hem geçen yıl hem de bu yıl, en büyük Batılı ülkelerden daha yüksek GSYİH büyümesine sahip.

Batı dünyasının Rus ekonomisinin büyük bir kısmına uyguladığı yaptırımlara rağmen, bu yaptırımların. Batı dünyasının hedeflediği amaçlara ulaşamadığı gibi görünüyor.

Uluslararası Para Fonu (IMF) bu hafta Rusya ekonomisine ilişkin bu yılki tahminini yükseltti. Rusya'nın GSYİH'sının geçen yıl yüzde üç oranında büyüdüğü tahmin ediliyor; bu, G7 ülkeleri olarak adlandırılan diğer tüm büyük Batı ülkelerinden daha yüksek bir büyüme oranı. Financial Times'ın Rus ekonomisinin durumuyla ilgili daha uzun bir makalesinde, eğer IMF'ye inanılırsa, 2024'te de benzer bir durumun görüneceği öngörülüyor.

Financial Times'a göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Rusya'nın askeri üretim "başkenti" Tula'da ortaya çıktığında, "Başarılı olamayacaklar. Bizim ekonomimiz onlarınkinden farklı olarak büyüyor" dedi.

Rusya'nın Ukrayna ile süren savaşı, Rusya'nın savaşın inşasına büyük miktarda para yatırdığı anlamına geliyor. Hala ülkeye akan büyük petrol ve doğalgaz ihracat gelirleriyle birleştiğinde, bu durum Rus ekonomisine en azından şimdilik iyi bir ivme kazandırdığı anlaşılıyor.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR