Dolar $
32.47
%-0.13 -0.04
Euro €
34.67
%-0.87 -0.3
Sterlin £
40.44
%-0.86 -0.35
Çeyrek Altın
3977.96
%-0.36 -14.09
SON DAKİKA
Sigorta Cuma 18 Mart 2022 02:53

SEKTÖRÜN ÖNCÜLERİ ANTALYA'DA BULUŞTU

Sigorta sektörünün devleri, ilk kez Antalya'da düzenlenen Uluslararası Sigortacılık Fuarı ve Kongresi'nde bir araya geldi. Dünyanın önde gelen sigorta grularının da katıldığı konferans ve panelleri 3 binden fazla kişi takip etti.

Sektörün Öncüleri Antalya'da Buluştu

Türkiye'de ilk kez düzenlenen Uluslararası Sigortacılık Fuarı ve Kongresi'ne dünyanın değişik ülkelerinden ve yurt içinden sektörün önde gelen kurumlarını temsilen 3 bin 500 yönetici katıldı. Sigorta sektöründe yeni gelişmeler ile pandemi sürecinde ortaya çıkan yeni nesil sigorta ihtiyaçlarının ele alındığı toplantılarda, iklim değişikliği, bölgesel çatışmaların getirdiği sorunlar ele alındı.

Uluslararası Sigortacılık Fuarı'nın ardından bir açıklama yapan HGR Hasar Restorasyon Yönetim Kurulu Başkanı Okan Saraç Türkiye'nin aktif sigorta büyüklüğünün geçtiğimiz yıl 300 milyar lirayı çoktan geçtiğini belirterek "Bugün dünyanın önde gelen sigorta uzmanlarını, sektörün ilgiyle takip ettiği akademisyenleri Antalya'da görmek, ülkemiz adına gurur verici" dedi.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ FUARIN ANA TEMASI OLDU

Üç gün süren fuar ve kongrelere ekonomi yönetiminin aktif olarak destek verdiğine dikkat çeken Saraç şunları söyledi: İlk kez düzenlenen sigortacılık fuarının ana teması iklim değişikliği oldu. Küresel iklim değişikliğinin sigorta sektörüne etkileri ve katastrofik riskler, dijital sigortacılık ve tabi finansal sigortacılığı yoğun olarak ele aldık.

Uluslararası Antalya Sigorta Fuarı Türkiye'de sektör paydaşlarının neredeyse tamamının ilk kez bir arada buluştuğu bir mecra oldu. 200 bine yakın kişinin istihdam edildiği sigortacılık sektöründe, kendi alanında uzmanlaşmış şirketler 2022 yılını baz alarak yakın gelecekle ilgili projeksiyonlarını netleştirme imkanı buldu. Pandeminin yaralarının sarıldığı bir dönemed komşularımız arasında yaşanan savaş, iklim değişikliği gibi konular sektörün üstündeki yükü artırıyor. Ekonomi yönetiminin sektöre verdiği destekle daha büyük krizlerin üstesinden gelecek güçteyiz."

FUAR ÜÇ GÜN SÜRDÜ

Antalya Belek'te yapılan Uluslararası Sigortacılık Fuarı 3 gün sürdü. Fuara Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Türkiye Sigortalar Birliği, Antalya Ticaret ve Sanayi odası ile Antalya Sigorta Acenteleri Derneği tarafından desteklendi. Sunuculuğunu Aynur Ayaz'ın yaptığı 14 ayrı kategoride konferans, seminer ve açık oturumların düzenlediği fuar süresince dünyanın çok sayıda ülkesinden sektörün önde gelen isimleri katıldı.