Dolar $
32.52
%0 0
Euro €
34.86
%0.57 0.2
Sterlin £
40.55
%0.92 0.37
Çeyrek Altın
3973.72
%0.2 7.74
SON DAKİKA
Yerel Yönetimler Cuma 29 Nisan 2022 07:41

SOSYAL MARKET 10 BİN KİŞİYE UMUT OLUYOR

Yardımlaşma ve dayanışmanın önemli şehirlerinden biri olan Şanlıurfa'da yaşayan ve maddi durumu iyi olmayan vatandaşların ev ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Sosyal Marketten aylık 10 bin kişi faydalanıyor.

Sosyal market 10 bin kişiye umut oluyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet vermeye başlayan sosyal market içerisinde temel gıda malzemelerinin yanı sıra temizlik ürünleri, çocukların oyun oynayabilecekleri alanlar da bulunuyor. Sosyal marketten vatandaşlar kartlarına yüklenen puanlarla alışveriş yapıyor.

HALİL İBRAHİM GELENEĞİ YAŞATILIYOR

Geçmişten günümüze iyiliğin ve yardımlaşmanın sembolü olan Şanlıurfa’da Halil İbrahim geleneği günümüzde hala yaygın olarak sürdürülüyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi de bu geleneğin sürdürülmesi amacıyla “İyiliğe açılan kapı” olan sosyal marketi, yardımlaşmayı market alışverişi konseptine uyarlayarak vatandaşların hizmetine sundu.

BİR ELİN VERDİĞİNİ DİĞER EL GÖRMÜYOR

Puan sistemi ile yapılan market alışverişinde vatandaşların ihtiyaçları ön planda tutulurken Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kurduğu market sistemi ile Halil İbrahim geleneğini sürdürmeye devam ediyor. Market sistemi ile yapılan alışverişte vatandaşlar ihtiyaçları olan ürünleri raflardan seçme imkânı buluyor. Ürün yelpazesi geniş olan market, vatandaşların umudu olurken Bir elin verdiğini diğer el görmüyor.

ŞANLIURFA’DA İYİLİK ZİNCİRİ

Geçmişte birçok medeniyete ev sahipliği yapan kadim şehir Şanlıurfa’da Halil İbrahim bereketiyle birlik, beraberlik ve yardımlaşmanın en güzel örneklerinin sergilendiğini anlatan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, iyilik ve yardımlaşma zincirinin bir halkası olan komşunun komşuya yardım etmesi geleneğinin en güzel örneklerinin Şanlıurfa’da halen yaşatıldığını belirtti. 

MARKETTEN VATANDAŞA GÖNÜL KÖPRÜSÜ

Komşusu açken, tok yatan bizden değildir diyen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in cömertliği, yardımlaşma ve iyiliğin sembolü Hz. İbrahim’in başlattığı gönül sofrasında Halil İbrahim bereketi ile maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara yönelik çalışma yaptıklarının altını çizen Başkan Beyazgül, kalp kırmadan, insanları rencide etmeden gönül köprüsüyle vatandaşlara yardımların ulaştırıldığını söyledi. 

ŞANLIURFA YARDIMLAŞMANIN KENTİDİR

Yardımlaşmanın en güzel örneklerinin Peygamberler şehri olan Şanlıurfa’da günümüzde de yaşatıldığını ve özellikle Ramazan Ayında yardımlaşmanın daha yoğun olarak gerçekleştiğini ifade eden Başkan Beyazgül sosyal market ile ihtiyacı olan vatandaşların ihtiyaçlarını marketten karşılayabileceklerini ifade etti.

VATANDAŞLARIMIZIN EMRİNDE OLMAYA DEVEM EDECEĞİZ

Başkan Beyazgül:”Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman vatandaşlarımızın yanında olmaya dertleriyle dertlenmeye devam edeceğiz. Özellikle pandemi döneminde vatandaşlarımızı yalnız bırakmadık. Her fırsatta evlerine misafir olduk ve ihtiyaçlarını yerinde tespit ettik. Vatandaşlarımızın dualarında olmak bizim için yeterlidir. Hizmete sunduğumuz sosyal marketten ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız faydalanabileceklerdir. Puan sistemine göre dizayn ettiğimiz sistemle vatandaşlarımızın kartlarına yüklediğimiz puanlarla ihtiyaçlarını temin edebilecekler. Ayrıca çocuklarımız için de kırtasiye malzemeleri var çocukları okula giden vatandaşlarımız bu ürünlerden alabilirler. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımızın emrinde olmaya devam edecek, dertleriyle dertlenmeye, sevinçlerine ortak olmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

YARDIMLAR TAM YERİNE ULAŞIYOR

Ev ve temel ihtiyaçlarını Sosyal Marketten karşılayan vatandaşlar, bu hizmeti Şanlıurfa’ya kazandıran Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e teşekkür ettiler. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından daha önce tespit edilerek kaydı oluşturulan maddi durumu iyi olmayan ihtiyaç sahibi 10 bin kişi faydalanıyor.


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR