Dolar $
32.5
%0.21 0.06
Euro €
34.56
%0.21 0.07
Sterlin £
40.45
%0.09 0.03
Çeyrek Altın
4078.98
%0.06 2.59
SON DAKİKA
Enerji Çarşamba 24 Şubat 2021 02:30

'SÜRDÜRÜLEBİLİRLİKTE ÖZEL SEKTÖR, İTİCİ GÜÇ'

Sürdürülebilirlik Adımları Derneği'nin, UNDP Türkiye'nin çözüm ortaklığında; Sorunlara Çözümler Buluşmaları'nın ilkinin teması 'Erişilebilir ve Temiz Enerji' oldu. Danimarka Başkonsolosluğu Enerjiden Sorumlu Ticaret Müşaviri Seda K. Bilgen, "Karbon emisyonlarını azaltımında özel sektör çok önemli bir itici güç" dedi.

'Sürdürülebilirlikte  özel sektör, itici güç'

Sürdürülebilirlik Adımları Derneği’nin, UNDP Türkiye çözüm ortaklığında gerçekleştirdiği Sorunlara Çözümler Buluşmaları, yıl boyunca Akıllı Hayat 2030 sürdürülebilirlik yaklaşımı kapsamında Zorlu Holding’in desteği ve ev sahipliğiyle devam edecek. Türkiye’de ve dünyada sürdürülebilirlik çalışmalarının yaygınlaştırılması, etkinleştirilmesi ve geliştirilmesini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen Sorunlara Çözümler Buluşmaları kapsamında, Erişilebilir ve Temiz Enerji sorunu masaya yatırıldı. Erişilebilir ve Temiz Enerji paneli; UNDP Türkiye İklim Değişikliği ve Çevre Portfolyo Yöneticisi Nuri Özbağdatlı moderatörlüğünde; Danimarka Başkonsolosluğu Enerjiden Sorumlu Ticaret Müşaviri Seda Kayrak Bilgen, Finlandiya Doğayı Koruma Derneği EKOenerji Eko-Etiketi İletişim Koordinatörü Merve Güngör, Reengen Enerji IoT Platformu Kurucu Ortağı Şahin Çağlayan ve Zorlu Enerji Ar-Ge ve Akıllı Sistemler Grup Müdürü Burçin Açan’ın katılımıyla gerçekleşti.

Yeşil teknoloji Avrupa’da bir numara

Sürdürülebilirlik anlamında Danimarka’dan örnekler sunan Danimarka Başkonsolosluğu Enerjiden Sorumlu Ticaret Müşaviri Seda Kayrak Bilgen, “Sürdürülebilirlik anlamında Danimarka kendisine çok uzun yıllardır bir yol haritası çizmiş durumda. Bu anlamda tüm ihracatına oranla yeşil teknoloji ihracatı Avrupa’da bir numarada. Danimarka yeni İklim Anlaşması ve Stratejisi çerçevesinde 2030 yılına kadar karbon emisyonlarını yüzde 70 oranında azaltmayı taahhüt ederken, özel sektörde bu oran yüzde 80 bandında. Yani özel sektör çok önemli bir itici güç ve 26 milyon ton emisyon azalımı yapmayı taahhüt ediyor. Özel sektör de ‘Biz bir yol haritası çizeceğiz ve buna uyacağız’ diyor. Dolayısıyla özel sektör ve kamu stratejileri belirlerken ve uygularken iç içe geçmiş durumda.” 


ABONE OL