Dolar $
32.36
%-0.39 -0.12
Euro €
34.79
%-0.13 -0.04
Sterlin £
40.58
%-0.28 -0.11
Çeyrek Altın
3916.63
%-0.4 -15.5
SON DAKİKA
Enerji Cuma 02 Şubat 2024 10:02

TOTALENERGİES WENEA'NIN YAN KURULUŞUNU SATIN ALDI

Fransız enerji devi TotalEnergies, Salı günü, İspanya'da yüksek güçlü şarj merkezleri ağı geliştirmek amacıyla önde gelen İspanyol EV şarj hizmetleri sağlayıcısı Wenea'nın yan kuruluşunu 'stratejik ortaklık' kapsamında satın aldı.

TotalEnergies Wenea'nın yan kuruluşunu satın aldı

TotalEnergies yaptığı açıklamada, Wenea'nın markalı ağından 200 şarj sahasına sahip olan Wenea Group'un bir yan kuruluşu olan Nordian CPO'yu satın aldığını söyledi.

TotalEnergies ve Wenea, İspanya'da yüksek güçlü şarj merkezlerinden oluşan bir ağ geliştirmek için 'stratejik bir ortaklık kurmak' istiyor.

Açıklamaya göre Wenea şu anda 1.200'den fazla şarj noktası işletiyor.

Raporda, "Tamamen yenilenebilir elektrikle sağlanan bu 200 tesis, İspanya'nın 17 bölgesinin tümünde büyük otoyollar boyunca ve kentsel ve kentsel çevre bölgelerde yer alıyor" diye ekledi.

Anlaşma, TotalEnergies'in 2028 yılına kadar Avrupa genelinde elektrikli otomobiller için 1.000'den fazla yüksek güçlü şarj istasyonu inşa etme ve işletme planının bir parçası. Bu, Almanya'da 1.100'den fazla yüksek güçlü şarj noktasının kurulmasına yönelik bir ihalenin kazanılmasının ardından geldi.

Anlaşma hakkında yorum yapan TotalEnergies'in yeni mobilite ve pazarlamadan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Mathieu Soulas şunları söyledi: "Ülke çapındaki hızlı ve ultra hızlı şarj noktalarından oluşan bu ağı satın almaktan mutluluk duyuyoruz ve Wenea ile sağlam bir ortaklık kurmaya hazırız. '

İspanya'nın Avrupa'nın en büyük beşinci otomobil filosuna sahip olduğunu ve elektrikli araç oranının hızla arttığını kaydeden Soulas, şunları söyledi: "Bu duyuru aynı zamanda TotalEnergies'in iki milyondan fazla iş portföyüne sahip olduğu ülkede şirketin enerji dönüşümüne olan bağlılığını da doğruluyor. gaz, elektrik ve ilgili hizmetler için sözleşmeler yapıyor ve toplam üretim kapasitesi 3 GW'ı aşan çok sayıda güneş enerjisi projesi geliştiriyor.'


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR