Dolar $
32.45
%-0.19 -0.06
Euro €
34.77
%-0.64 -0.22
Sterlin £
40.63
%-0.47 -0.19
Çeyrek Altın
3988.22
%-0.1 -3.95
SON DAKİKA
Madencilik Pazartesi 26 Nisan 2021 02:26

TÜMMER İŞ GÜVENLİĞİ FARKINDALIĞINI ARTTIRACAK

Türkiye Mermer Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği (TÜMMER), (IPA-Instrument for Pre Accession)'nın "İstihdam, Eğitim, Sosyal Politikalar" bileşeni altında İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Hibe Programı kapsamında başvuruda bulunduğu "Farkındalık Artırımı ve Deneyim Paylaşımı Yoluyla Güvenli Mermer Ocak İşletmeciliği (TÜMMER Projesi)" isimli projesi başarılı bulunarak 01 Şubat 2021 günü itibariyle Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmeye başlandı.

TÜMMER iş güvenliği  farkındalığını arttıracak

16 ayda tamamlanması planlanan proje, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülmekte. 

Muğla ve Sivas pilot bölge

Proje kapsamında TÜMMER, mermer ocak işletmeciliği sektörünün ihtiyaçlarına cevap verecek bir program hazırlayarak, sürdürülebilir ve şeffaf bir İSG sistemi oluşturacak. Pilot uygulama bölgesi olarak seçilen Muğla ve Sivas illerindeki mermer ocaklarındaki çalışanlar (işçi, formen, idari ve teknik personel) ile işverenler ve bunların yakın aile bireylerinde öncelikle ‘’İş Sağlığı ve Güvenliğinin Önemi’’ konusunda bilincin artırılması hedeflenmekte. Sivas ve Muğla’da faaliyet gösteren 50 mermer üretim işletmesinde 360 çalışan, 50 aile bireyi, 50 işveren/yöneticiden oluşan bireylere, eğitimlerin konu başlıklarına göre birebir veya seminerler vasıtası ile ISG uzmanlarınca güvenlik, farkındalık ve bilincin artırılması yönelik eğitimler verilecek. 

Projede yürütülen çalışmalar proje bittikten sonra ülke genelinde TÜMMER’in üyesi yerel mermer üreticileri dernekleri aracığıyla tüm yurt sathına yaygınlaştırılacak ve eğitimlere proje kapsamında Ankara’da kurulacak bir Eğitim Merkezi vasıtasıyla devam edilecek.

Proje üç temel eğitimden oluşacak 

Çalışanın ailesi/çocuklarına iş güvenliği farkındalığı için verilecek eğitimler.

Çalışan, işveren/yönetici ve teknik kadrolara İSG uzmanlarınca verilecek, deneyimlerin de paylaşılacağı eğitimler.

Çalışanda, güvenli mermer ocak işletmeciliği bilincini artırmak üzere risk taşıyan 7 faaliyetin sanal gerçeklik uygulaması ile verilecek eğitimler.



ABONE OL