Dolar $
32.59
%0.01 0
Euro €
34.96
%0.21 0.07
Sterlin £
40.66
%0.13 0.05
Çeyrek Altın
3975.3
%0.03 1.13
SON DAKİKA
Teknoloji Cumartesi 09 Nisan 2022 10:41

YANGINA "DUR" DİYEN TEKNOLOJİLERE YOĞUN İLGİ

Yangını durdurma ve etkinliğini azaltma alanında öncü teknolojilere imza atan Hilti, TÜYAK tarafından iki yılda bir yapılan Uluslararası Yangın ve Güvenlik Sempozyumu ve Yangın Güvenliği Sergisi'ne katıldı. Bu yıl yedincisi düzenlenen etkinlikte Hilti, deprem sonrası ortaya çıkabilen yangınlar için geliştirdiği pasif yangın durdurucuları, yangına karşı koruma sağlayan ürünleri ile modüler askı ve destek sistemleriyle dikkat çekti.

Yangına

Dünya genelinde olduğu gibi Türkiye’de de sıklıkla yaşanarak can kayıplarına ve büyük ekonomik zararlara neden olan yangınlara karşı ürettiği pasif yangın durdurucu ürünleri ile fark yaratan Hilti, Türkiye Yangından Korunma ve Eğitim Vakfı (TÜYAK) tarafından hayata geçirilen Uluslararası Yangın ve Güvenlik Sempozyumu ve Yangın Güvenliği Sergisi’nde yer aldı. Bu yıl yedincisi düzenlenen etkinlikte yangın ve güvenlik sektörünün paydaşlarıyla bir araya gelen Hilti Türkiye, uluslararası onayları alınan tüm yangın durdurucu ürün ve teknolojilerinin yanı sıra modüler askı ve destek sistemlerini de sergiledi.

Yangını hapsederek dumansız hava sahası oluşturuyor

Hilti’nin sergide tanıtılan pasif yangın durdurucu ürünleri; özellikle önlem yetersizliği sebebiyle konut, AVM, hastane, otel, fabrika, metro ve endüstriyel binalar başta olmak üzere tüm yaşam alanlarında büyük risk taşıyan yangınların önüne geçilmesinde belirleyici bir rol üstleniyor. ASTM ve EN gibi en zorlu uluslararası standartlara göre test edilmiş çok geniş ölçekli yangın durdurucu teknolojileriyle dikkat çeken Hilti, insan hayatını ve binaları yangından korumaya yönelik ürünlerin yanı sıra sunduğu üstün kalitede yazılım ve destek konusunda da profesyonellerden tam not aldı. Yapılan araştırmalar, yangın esnasında ölümlerin yüzde 60’ının duman zehirlenmesinden kaynaklandığını gösteriyor. Bu veriyi göz önüne alarak ürünlerini tasarlayan Hilti’nin pasif yangın durdurucu ürünleri, yangın sırasında yapıda meydana gelen boşlukları şişirerek kapatıyor ve yangını çıktığı yere hapsediyor. Bu sayede yangının sıçrayarak büyümesini önleyerek insanların kaçışını kolaylaştıran dumansız bir hava sahası oluşturuyor. Hilti’ninUL listeli yangın durdurucu ürünleri, enerji sektörü gibi tehlikeli iş kolları sınıfına giren alanlar ve endüstriyel tesisler başta olmak üzere pek çok farklı alanda önleyiciliği bir üst noktaya taşımayı hedefliyor.

Deprem sonrası çıkan yangınlarda da hasarı en aza indiriyor

Hilti’nin yangın durdurucu sistemleri, deprem anında gösterdiği direnç ve yüksek performansıyla da yangın ve güvenlik sektörünün paydaşları tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Alev, duman ve zehirli gazların yayılmasını dört saate kadar önleyen pasif yangın durdurucu bu ürünler, depremin hareketlerine uyum sağlayarak şok yük ve darbelerden etkilenmiyor. Deprem karşısında da dayanıklılığını ve işlevselliğini koruyan pasif yangın durdurucular, doğalgaz ve elektrik kaçağı gibi sebeplerle gerçekleşebilecek yangınların olası etkilerini de en aza indiriyor. Deprem konusunda sadece ekipmanlarıyla değil farkındalık çalışmalarıyla da fark yaratan Hilti Türkiye, yakın zamanda ülkemizin deprem gerçeğine dair bilinçlenmeye ve yeniliklere yönelik çalışmalar yapan Deprem Güçlendirme Derneği’ne de (DEGÜDER) üye oldu.

Yeni modüler askı ve destek sistem portfolyosuyla fark yarattı

Sergide yangın durdurucularının yanı sıra modüler askı ve destek ürünlerini de tanıtan Hilti Türkiye, özellikle de yapısal olmayan elemanların ve ekipmanların statik ve sismik askılamasında fark yaratan yeni modüler askı ve destek sistem portfolyosuyla ön plana çıktı. Ziyaretçilerinden yoğun ilgi gören ürünler, yüksek korozyon koruması sağlayan ve korozyona karşı kendini iyileştirme özelliği sunan Çinko-Magnezyum teknolojisyle katma değer yaratıyor. En önemlisi de yağmurlama hatlarında NFPA-13’e uygun statik ve sismik askılama yapılabiliyor.

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR